JADŁOSPIS  OD  26.02.2024r. DO 01.03.2024r.
PONIEDZIAŁEK 26.02.2024
Zupa  krem z białych warzyw  Alergeny –7,9,250 g
Tortilla warzywnaAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 27.02.2024
Zupa    kapuśniak z kiszonej kapustyAlergeny –9,250 g
Schab pieczony w sosie własnymAlergeny – 1,100 g
Kasza pęczak 100 g
Surówka  buraczki czerwone 90 g
Woda n/g 150 ml
ŚRODA 28.02.2024
Zupa krem z dyni i batatówAlergeny – 7,9,250 g
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowymAlergeny – 1,3,7,250 g
Deser z jogurtu greckiego z musem truskawkowymAlergeny – 7,100 g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 29.02.2024
Zupa pomidorowa z makaronemAlergeny -1,3,7,9,250 g
Kotlet z indyka panierowanyAlergeny-1,90 g
Ziemniaki z koperkiem 180 g
Surówka  brokuł i kalafior zwody w sosie czosnkowo- majonezowymAlergeny-3,7100 g
Woda n/g 100 g
PIĄTEK 01.03.2024
Zupa  rybnaAlergeny -1,3,250 g
Jajko sadzone Alergeny-1,3,4,60 g
Ziemniaki   z koperkiem 180 g
Surówka  mizeria 90 g
Kompot jabłkowy 150 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki