JADŁOSPIS  OD 25.09.2023 DO 29.09.2023
PONIEDZIAŁEK 25.09.2023
Zupa   krem z białych warzyw Alergeny –7,,9, 250 g
Pizza z szynką,  pieczarkami , kukurydzą i papryką i żółtym serem Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 26.09.2023
Zupa pieczarkowa z makaronem Alergeny –1,3,7,9, 250 g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  ze świeżej kapusty z jabłkiem i marchewką Alergeny – 100g
Kompot  jabłkowy 150 ml
ŚRODA 27.09.2023
Zupa   koperkowa z klopsikami Alergeny – ,7,9, 250g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7, 300g
Sok wyciskany z jabłka, marchewki 90 ml
Woda n/g 100ml
CZWARTEK 28.09.2023
Zupa  porowa z natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Potrawka z kurczaka Alergeny – 1,3,7, 100g
Ryż 150g
Surówka mini marchewki gotowane na parze 100g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 29.09.2023
Zupa   krupnik z natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Paluszki rybne Alergeny – 1,3,7, 90g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi 100g
Kompot śliwkowy 100ml

 Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki