JADŁOSPIS  OD 23.10.2023r. do 27.10.2023r.
PONIEDZIAŁEK 23.10.2023
Zupa żurek z białą kiełbaską Alergeny –7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem Alergeny –1,3, 350 g
Koktajl truskawkowy Alergeny –7, 70ml
Woda n/g   100ml
WTOREK 24.10.2023
Zupa krem marchewkowy Alergeny -,7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7, 250 g
Woda n/g   100ml
ŚRODA 25.10.2023
Zupa buraczkowa Alergeny – ,7,9, 250g
Gulasz z szynki Alergeny – 1,3,7, 150g
Kasza jęczmienna   100g
Surówka z kapusty świeżej z jabłkiem i marchewką   100g
Kompot śliwkowy   150ml
CZWARTEK 26.10.2023
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty Alergeny – ,7,9, 250g
Kotlet  Hawajski Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka marchewka z jabłkiem   100g
Woda n/g   100ml
PIĄTEK 27.10.2023
Zupa owocowa z makaronem Alergeny – ,7,9, 250g
Kotlet rybny mielony   90g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka mizeria Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Kompot jabłkowy   150ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki