JADŁOSPIS  OD  20.11.2023r. DO 24.11.2023r.
PONIEDZIAŁEK 20.11.2023
Zupa  krem z białych warzyw Alergeny –7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem Alergeny –1,3, 400 g
Deser z jogurtu greckiego z musem Alergeny – 100g
Woda niegazowana 150 g
WTOREK 21.11.2023
Zupa owocowa z makaronem Alergeny –,7,9, 250 g
Gołąbki w sosie pomidorowym Alergeny – 1,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 22.11.2023
Zupa barszcz biały z kiełbaską Alergeny – ,7,9, 250g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem Alergeny – 1,3, 400g
Woda niegazowana 150ml
CZWARTEK 23.11.2023
Zupa  krem z dyni i batatów Alergeny -9, 250g
Pieczeń z indyka w sosie własnym Alergeny-1,7 100g
Ryż gotowany 150g
Surówka mini marchewki Alergeny-7 100g
Woda  niegazowana 150g
PIĄTEK 24.11.2023
Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny – 1,3,9 250g
Kotlet rybny mielony Alergeny-1,3,4, 90g
Ziemniaki  z koperkiem 180g
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką 100g
Kompot śliwkowy 150ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki