JADŁOSPIS  OD  19.02.2024r. DO 23.02.2024r.
PONIEDZIAŁEK 19.02.2024
Zupa  krem marchewkowy  Alergeny –7,9,250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 20.02.2024
Zupa  ogórkowa     Alergeny –9,250 g
Pieczeń z szynkiAlergeny – 1,100 g
Ziemniaki z koperkiem 180 g
Surówka  z kapusty pekińskiej z kukurydzą marchewką  Alergeny – 3,790 g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 21.02.2024
Zupa jarzynowa z natką pietruszkiAlergeny – 3,7,9,250 g
Spaghetti z makaronem posypane żółtym seremAlergeny – 1,3,,250 g
Koktajl truskawkowyAlergeny – 1,3,7,100 g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 22.02.2024
Zupa  buraczkowaAlergeny -7,9,250 g
Potrawka z kurczaka w sosie warzywnymAlergeny-1,120 g
Ryż na sypko 180 g
Surówka  mini marchewka gotowana na parzeAlergeny-3,7100 g
Woda n/g 100 g
PIĄTEK 23.02.2024
Zupa  pieczarkowa z makaronemAlergeny -1,3,250 g
Paluszki rybneAlergeny-1,3,4,80 g
Ziemniaki   z koperkiem 180 g
Surówka z kapusty  świeżej z jabłkiem i marchewką 100 g
Woda n/g 100 g

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki