JADŁOSPIS  OD  15.01.2024r. DO 19.01.2024r.
PONIEDZIAŁEK 15.01.2024
Zupa   jarzynowa z natką pietruszki Alergeny –7,9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7, 250 g
Smoothie owocowe 100g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 16.01.2024
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny –,7,9, 250 g
Kotlet schabowy panierowany Alergeny – 1,3,7, 100 g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka   marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7 100g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 17.01.2024
Zupa   krem z dyni i batatów Alergeny – ,7,9, 250g
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowym Alergeny – 1,3,7, 250g
Koktajl truskawkowy Alergeny – ,7 100 ml
Woda n/g 150ml
CZWARTEK 18.01.2024
Zupa  barszcz czerwony Alergeny -9, 250g
Kasztan drobiowy Alergeny-1,7 120g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, marchewką Alergeny-3,7 90g
Woda n/g 150g
PIĄTEK 19.01.2024
Zupa  z czerwonej soczewicy Alergeny -9, 250g
Paluszki rybne Alergeny-1,7 120g
Ziemniaki  opiekane 180g
Surówka z kapusty kiszonej Alergeny-3,7 90g
Woda n/g 150g

 

 

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki