JADŁOSPIS  OD  13.11.2023r. DO 17.11.2023r.
PONIEDZIAŁEK 13.11.2023
Zupa  krem kalafiorowy

 

Alergeny –,1,3,7,9, 250 g
Tortilla warzywna Alergeny –1,3,7, 200 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 14.11.2023
Zupa ogórkowa z natką pietruszki Alergeny –,7,9, 250 g
Kotlet schabowy Alergeny – 1,3,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka  marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7 100g
Woda niegazowana 150 ml
ŚRODA 15.11.2023
Zupa  koperkowa z klopsikami Alergeny – ,7,9, 250g
Spaghetti carbonarra Alergeny – 1,3,7, 300g
Kompot śliwkowy 150ml
CZWARTEK 16.11.2023
Zupa barszcz ukraiński Alergeny -9, 250g
Bioderka z kurczaka z sosem Alergeny-1,7 150g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka brokuł i kalafior w sosie czosnkowym Alergeny-7 90g
Woda n/g 150g
PIĄTEK 17.11.2023
Zupa rybna Alergeny – 1,3,9 250g
jajko sadzone Alergeny-1,3,4, 70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka fasolka szparagowa z jabłkiem Alergeny-3,7 100g
Woda  niegazowana 150ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki