JADŁOSPIS  OD 09.10.2023r. do 13.10.2023r.
PONIEDZIAŁEK 09.10.2023
Zupa  jarzynowa z natką pietruszki

 

Alergeny –7,,9, 250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana   100 g
WTOREK 10.10.2023
Zupa krem marchewkowy Alergeny –1,3,7,9, 250 g
Kotlet mielony Alergeny – 1,3,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka  mizeria   100g
Kompot  śliwkowy   150 ml
ŚRODA 11.10.2023
Zupa ogórkowa z natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Leczo warzywne Alergeny – 1,3,7, 250g
Kasza jęczmienna pęczak   100g
Woda n/g   100ml
CZWARTEK 12.10.2023
Zupa  pomidorowa z makaronem Alergeny – ,7,9, 250g
Bioderka z kurczaka Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka z sałaty lodowej z pomidorkami koktajlowymi i ogórkiem polane sosem   100g
Kompot jabłkowy   100ml
PIĄTEK 13.10.2023
Zupa rybna    Alergeny – ,7,9, 250g
Pizza margaritta posypana żółtym serem Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Woda niegazowana   100ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki