JADŁOSPIS  OD  06.11.2023r. DO 10.11.2023r.
PONIEDZIAŁEK 06.11.2023
Zupa  krem z batatów

 

Alergeny –7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem Alergeny –1,3, 400 g
Sok wyciskany z jabłka , marchwi Alergeny – 100g
Woda niegazowana 150 g
WTOREK 07.11.2023
Zupa jarzynowa z natką pietruszki Alergeny –,7,9, 250 g
Gulasz z szynki w sosie własnym Alergeny – 1,7, 120 g
Kasza jęczmienna 100g
Surówka buraczki 100g
Woda niegazowana 150 ml
ŚRODA 08.11.2023
Zupa  szefa kuchni z czerwonej soczewicy Alergeny – ,7,9, 250g
Kopytka okraszane cebulką Alergeny – 1,3, 400g
Kompot śliwkowy 150ml
CZWARTEK 09.11.2023
Zupa pieczarkowa Alergeny -9, 250g
Kurczak w sosie  meksykańskim Alergeny-1,7 100g
Ryż gotowany 150g
Surówka mini marchewki Alergeny-7 100g
Woda  niegazowana 150g
PIĄTEK 10.11.2023
Zupa rosół z makaronem Alergeny – 1,3,9 250g
Paluszki rybne Alergeny-1,3,4, 90g
Ziemniaki opiekane w piecu 150g
Surówka z sałaty lodowej ze świeżym ogórkiem pomidorem i konserwową kukurydzą w sosie koperkowo- ziołowym 150g
Woda  niegazowana 150ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki