JADŁOSPIS  OD  04.12.2023r. DO 08.12.2023r.
PONIEDZIAŁEK 04.12.2023
Zupa  krem kalafiorowy Alergeny –,1,3,7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem posypane żółtym serem Alergeny –1,3,7, 200 g
Smoothie owocowe
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 05.12.2023
Zupa pieczarkowa Alergeny –,7,9, 250 g
Gulasz z szynki w sosie własnym Alergeny – 1,3,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka  ogórek kiszony Alergeny – 1,7 100g
Kompot śliwkowy 150 ml
ŚRODA 06.12.2023
Zupa  barszcz biały Alergeny – ,7,9, 250g
Pizza margaritta z żółtym serem Alergeny – 1,3,7, 300g
Kompot  gruszkowy 150ml
CZWARTEK 07.12.2023
Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny -9, 250g
Bioderka z kurczaka Alergeny-1,7 150g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z fasolki szparagowej z jabłkiem i cebulką Alergeny-7 90g
Woda n/g 150g
PIĄTEK 08.12.2023
Zupa owocowa z makaronem Alergeny – 1,3,9 250g
Kotlet rybny Alergeny-1,3,4, 70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka ze świeżej kapusty z jabłkiem i marchewką Alergeny-3,7 100g
Woda  niegazowana 150ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki