JADŁOSPIS  OD 02.10.2023 DO 06.10.2023
PONIEDZIAŁEK 02.10.2023
Zupa  kalafiorowa z koperkiem

 

Alergeny –7,,9, 250 g
Tortilla warzywna Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana   100 g
WTOREK 03.10.2023
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty Alergeny –1,3,7,9, 250 g
Sztuka mięsa w sosie własnym Alergeny – 1,3,7, 120 g
Kasza jęczmienna   150g
Surówka  buraczki   100g
Kompot  śliwkowy   150 ml
ŚRODA 04.10.2023
Zupa krem z dyni z natką pietruszki Alergeny – ,7,9, 250g
Kopytka leniwe z twarogiem na słodko własnej roboty Alergeny – 1,3,7, 250g
Woda n/g   100ml
CZWARTEK 05.10.2023
Zupa  szpinakowa z jajkiem Alergeny – ,7,9, 250g
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym Alergeny – 1,3,7, 100g
Ryż   150g
Surówka warzywa na parze   100g
Kompot jabłkowy   100ml
PIĄTEK 06.10.2023
Zupa   owocowa z makaronem Alergeny – ,7,9, 250g
Pulpety rybne w sosie pomidorowym Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka colesław  Alergeny – 1,3 100g
Woda niegazowana   100ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki