ŚNIADANIE – JADŁOSPIS OD 31.03.2025 r. do 04.04.2025r. | |
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Tosty | Alergeny –1,3,7, |
Płatki z mlekiem | Alergeny –7, |
Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
Jajecznica na masełku | Alergeny –,3,7, |
Napój : herbata mleko lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
WTOREK 01.04.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Tosty | Alergeny –1,3,7, |
Płatki z mlekiem | Alergeny –7, |
Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
Placki na jogurcie greckim | Alergeny –1,3,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
ŚRODA 02.04.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Parówki drobiowe | Alergeny –,7, |
Tosty | Alergeny –1,3,7, |
Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
CZWARTEK 03.04.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Gofry posypane cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, |
Tosty | Alergeny –1,3,7, |
Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
PIĄTEK 04.04.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Tosty | Alergeny –1,3,7, |
Sandwich z żółtym serem | Alergeny –1,3,7, |
Kasza manna gotowana na mleku polana sokiem malinowym | Alergeny –1,3,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki