JADŁOSPIS  OD  18.03.2024r. DO 22.03.2024r.
PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
Zupa  z fasolki szparagowejAlergeny –7,9,250 g
Kurczak w sosie słodko- kwaśnymAlergeny –1,150 g
ryż 100 g
Deser koktajl truskawkowyAlergeny –7100 ml
Woda n/g 100 g
WTOREK 19.03.2024
Zupa  kapuśniak z kiszonej kapustyAlergeny –7,9,250 g
Gulasz z szynki w sosie własnymAlergeny – 1100 g
Kasza jęczmienna 120 g
Surówka   marchewka z porem 90 g
Woda n/g 150 ml
ŚRODA 20.03.2024
Zupa serowa z makronemAlergeny – 1,3,7,9,250 g
Pieczeń z indykaAlergeny – 1,7,100 g
Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka brokuł i kalafior na parze polany sosem czosnkowo- jogurtowymAlergeny – 1,7,80g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 21.03.2024
Zupa  grochowa na wędzonceAlergeny ,7,9,250 g
Ryż gotowany na mleku polany musem truskawkowymAlergeny-1,3,7100 g
Wodan/g 150 g
PIĄTEK 22.03.2024
Zupa pomidorowa z makaronem Alergeny -1,3,250 g
Paluszki rybneAlergeny-1,3,4,100 g
Ziemniaki z koperkiem 180 g
Surówka  colesławAlergeny -3,7100 g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki