OD ZIEMNIAKA PO FRYTKĘ
Dwie uczennice z klasy 6a Lea Pańczyszyn oraz Iga Pujsza, pod opieką pani Weroniki Kubisiak zainicjowały projekt uczniowski. Tematem ich projektu są ziemniaki i wszystko, co jest z nimi związane. Podjęły się wielu różnorodnych zadań m.in. przewodzenie prądu ziemniakiem, poznanie tajników produkcji frytek, zapoznanie się z procesem sadzenia ziemniaków na frytki. Porównały również aspekty zdrowotne frytek i ziemniaków. Mają w planach zaprosić kucharza, w celu odbycia warsztatów kulinarnych, skupiających się na frytkach.
W celu zaprezentowania swoich działań udały się razem z opiekunem i resztą zespołu do
LO3 im. Marynarki Wojennej w Gdyni. Zapoznały się z projektami starszych uczniów oraz przedstawiły swoją prezentacje, którą można obejrzeć poniżej. Ich marzeniem jest wejście i zapoznanie się z fabryką frytek w Lęborku.
Zapraszamy do obejrzenia prezentacji: OD ZIEMNIAKA PO FRYTKĘ