Wywiadówka 25.10.2023 godz. 16:30

Wszystkich rodziców zapraszamy na wywiadówkę w dniu 25.10.2023 o godz. 16:30.

Spotkania z wychowawcami odbędą się w n/w salach:

1a – sala 31

1b – sala 34

2a – sala 36

2b – wywiadówka w innym terminie

3a – sala 20

3b – sala 19

4a – sala 6

4b – sala 5

4s – sala 32

5a – wywiadówka w innym terminie

5m – sala 35

6b – sala 21

6c – pracownia artystyczna

6s – sala 26

7a – sala 28

7b – sala 24

8a – sala 23

Pozostali nauczyciele będą pełnić dyżur w pokoju nauczycielskim.

wywiadówka 25.10 (3)

Czytaj więcej

Mistrzostwa województwa w sztafetowych biegach przełajowych dziewcząt

Dnia 19.10.2023 nasza szkolna reprezentacja w sztafetowych biegach przełajowych wyjechała do Gdyni na mistrzostwa województwa. Dziewczyny godnie zaprezentowały się na arenie województwa i zajęły bardzo dobre XIII miejsce.
Ogromne gratulacje dla naszych dzielnych sportowców.
Skład reprezentacji:
Zuzanna Terman
Julia Nowak
Lena Chmiel
Roksana Jędrzejczyk
Nikola Jędrzejczyk
Iga Pujsza
Nelly Kurkowska
Opiekun: Radosław Rapalski.
Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD 23.10.2023r. do 27.10.2023r.

JADŁOSPIS  OD 23.10.2023r. do 27.10.2023r.
PONIEDZIAŁEK 23.10.2023
Zupa żurek z białą kiełbaską Alergeny –7,9, 250 g
Spaghetti z makaronem Alergeny –1,3, 350 g
Koktajl truskawkowy Alergeny –7, 70ml
Woda n/g   100ml
WTOREK 24.10.2023
Zupa krem marchewkowy Alergeny -,7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem Alergeny – 1,3,7, 250 g
Woda n/g   100ml
ŚRODA 25.10.2023
Zupa buraczkowa Alergeny – ,7,9, 250g
Gulasz z szynki Alergeny – 1,3,7, 150g
Kasza jęczmienna   100g
Surówka z kapusty świeżej z jabłkiem i marchewką   100g
Kompot śliwkowy   150ml
CZWARTEK 26.10.2023
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty Alergeny – ,7,9, 250g
Kotlet  Hawajski Alergeny – 1,3,7, 100g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka marchewka z jabłkiem   100g
Woda n/g   100ml
PIĄTEK 27.10.2023
Zupa owocowa z makaronem Alergeny – ,7,9, 250g
Kotlet rybny mielony   90g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka mizeria Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Kompot jabłkowy   150ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Czytaj więcej

Zawody w sztafetowych biegach przełajowych

Dnia 9.10.2023 nasza szkoła zajęła 1 miejsce w Sztafetowych Biegach Przełajowych w roczniku 2011 i młodsi.
Kadra, która reprezentowała naszą szkołę: Miłosza Zawisza, Adam Gołębiewski, Stanisław Rutecki, Julian Rutecki, Alex Piskorek, Jakub Przybylski, Hubert Gronowski.
Dnia 12.10.2023 nasza szkoła zajęła 3 miejsce na etapie powiatowym, reprezentując miasto Lębork w Sztafetowych Biegach Przełajowych w roczniku 2011 i młodsi.
Kadra, która reprezentowała naszą szkołę: Miłosza Zawisza, Adam Gołębiewski, Stanisław Rutecki, Julian Rutecki, Alex Piskorek, Jakub Przybylski, Hubert Gronowski, Jan Król.
 Opiekun: Patryk Labuda. Gratulacje! 🎉💪

Czytaj więcej

Zawody w badmintona

Dnia 3.10.2023 nasza szkoła brała udział w zawodach sportowych w badmintona w roczniku 2010 i młodsze. Naszą szkołę reprezentowała Nelly Kurkowska oraz Maja Lisakowska.
W klasyfikacji końcowej zajęliśmy 2 miejsce , przegrywając mecz z SP nr 7.
 Opiekunem był Patryk Labuda.
 Gratulacje 🎉💪
Czytaj więcej

Wycieczka do Łeby

Dnia 12 października 2023 r. klasy drugie wraz z nauczycielami wybrały się na wycieczkę do Łeby. W programie były warsztaty w Manufakturze słodyczy oraz zwiedzanie Kapitanatu Portu w Łebie.

W czasie warsztatów w Manufakturze słodyczy dzieci miały możliwość zobaczyć proces powstawania cukierków i lizaków od momentu wylania gorącego karmelu na stół, po złożenie całego wzoru lizaka i tworzenie cukierków. Owocem naszych warsztatów był własnoręcznie wykonany kolorowy lizak dowolnego kształtu. W manufakturze wykorzystano metodę wytwarzania cukierków i lizaków z XVII wieku. Na zakończenie warsztatów dzieci otrzymały swoje zakręcone kolorowe lizaki oraz paczuszkę cukierków w prezencie.

Po słodkich zajęciach w manufakturze udaliśmy się do Kapitanatu i Bosmanatu Portu w Łebie. Ratownicy oprowadzili uczniów po stacji ratownictwa morskiego, pokazali wszystkie niezbędne sprzęty do ratowania życia zagrożonych na morzu oraz jednostki SAR jakie wykorzystują w swojej pracy. Pracownicy Kapitanatu opowiedzieli o ważniejszych zadaniach i czynnościach jakimi zajmują się w swojej pracy. Poznaliśmy służby, które dbają o bezpieczeństwo na Morzu Bałtyckim.

Przy sprzyjającej pogodzie mieliśmy sposobność zobaczyć dwa bardzo ciekawe miejsca w Łebie. Wycieczka bardzo nam się podobała, czego dowodem są nasze zdjęcia. Dziękujemy!

 

Czytaj więcej

Wyróżnienia w Plebiscycie Edukacyjnym 2023 Dziennika Bałtyckiego i Głosu Pomorza

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że nasza szkoła oraz dwie nauczycielki: Weronika Kubisiak i Justyna Witkowska – Zawisza, zostały zgłoszone przez uczniów i ich rodziców do nagrody w tegorocznej edycji Plebiscytu Edukacyjnego 2023.

Głosowanie w plebiscycie rozpocznie się już we wtorek, 24 października. Wszystkie informacje o akcji można znaleźć  serwisie internetowym pod adresem: www.dziennikbaltycki.pl/nauczyciel

Jako szkoła serdecznie dziękujemy!

A nominowanym nauczycielkom gratulujemy!

Czytaj więcej

Dzień Edukacji Narodowej w naszej szkole

  1. października, z okazji Dnia Edukacji Narodowej, uczniowie zaangażowani w pracę Samorządu Uczniowskiego przygotowali uroczysty apel, który był prezentem od nich dla wszystkich pracowników szkoły. Byli autorami scenariusza, dekoracji, laurek, złotych medali wytłoczonych na szkolnej drukarce 3D, prowadzącymi uroczystość, jak również osobami występującymi. Wręczyli też Paniom Dyrektor Oskary na czerwonym dywanie, a wszystkim zadedykowali piosenkę, której słowa napisała W. Szymborska o jakże wymownym tytule „Nic dwa razy”.

Mottem wydarzenia było skromne słowo „Dziękujemy!”. Szczególnie jednak podziękowali swoim pedagogom, wcielając się w ich role i prowadząc zajęcia, a nawet wykonując pracę dyrektor szkoły, pani sekretarz czy pań sprzątających!

Pani Dyrektor Mariola Małecka podziękowała również wyróżniającym się nauczycielom, wręczając im Nagrody Dyrektora Szkoły.

Czytaj więcej

Lekcja edukacyjna w Komendzie Powiatowej Straży Pożarnej w Lęborku

Dnia 11 października klasa 5M wraz z wychowawcą wzięła udział w lekcji edukacyjnej oraz zwiedzaniu obiektu Powiatowej Straży Pożarnej w Lęborku. Lekcja była bardzo ciekawa, podczas zajęć mieliśmy okazję zagłębić swoją wiedzę na temat zagrożeń związanych z pożarami oraz miejscowymi zagrożeniami. Największe zainteresowanie uczniów wzbudziła symulacja alarmu pożarowego. Każdy z uczniów miał okazję usiąść w wozie strażacki oraz poznać wyposażenie strażaka biorącego udział w akcji gaśniczej. To było niesamowite doświadczenie dla klasy 5M, brać udział w  lekcji prowadzonej przez Dowódcę Jednostki Ratowniczo – Gaśniczej.

 

Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD 16.10.2023r. do 20.10.2023r.

JADŁOSPIS  OD 16.10.2023r. do 20.10.2023r.
PONIEDZIAŁEK 16.10.2023
Zupa  krupnik z natką pietruszki

 

Alergeny –9, 250 g
Racuchy posypane cukrem pudrem Alergeny –1,3,7, 250 g
Woda niegazowana   100 g
WTOREK 17.10.2023
Zupa krem z dyni i batatów Alergeny -,7,9, 250 g
Sztuka mięsa w sosie własnym Alergeny – 1,7, 120 g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka colesław Alergeny – 3,7, 100g
Deser z jogurtu greckiego z musem Alergeny – 7, 100g
Kompot jabłkowo- śliwkowy   150 ml
ŚRODA 18.10.2023
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny – ,7,9, 250g
Bioderka pieczone z sosem  Alergeny – 1,3,7, 250g
Ziemniaki z koperkiem   100g
Surówka buraczki    
Kompot śliwkowy   100ml
CZWARTEK 19.10.2023
Zupa  kalafiorowa Alergeny – ,7,9, 250g
Tagiatelle z sosem serowym i kurczakiem Alergeny – 1,3,7, 100g
Woda n/g   100ml
PIĄTEK 20.10.2023
Zupa rybna    Alergeny – ,7,9, 250g
Jajko sadzone Alergeny – 3,7 60g
Ziemniaki z koperkiem   180g
Surówka Alergeny – 1,3,4,7, 100g
Woda n/g   100ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

 

Czytaj więcej
Skip to content