Featured

Our school

Już w kwietniu odbywają się pierwsze wyjazdy na szkolenia naszej kadry!

Nasi pracownicy wyjadą do Włoch, na Maltę i Cypr w ramach programu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i kadry edukacji szkolnej”. Projekt ten współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej ze środków Eropejskiego Funduszu Społecznego+ i realizowany jest jest przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji na zasadach programu ERASMUS +.

Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD  23.04.2025r. DO 25.04.2025r.

JADŁOSPIS  OD  23.04.2025r. DO 25.04.2025r.
ŚRODA 23.04.2025
Zupa  wiosenna z natką pietruszkiAlergeny – 3,7,9,250g
Makaron z   musem truskawkowym i twarogiem 250g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 24.04.2025
Zupa ogórkowa z natką pietruszkiAlergeny -7,9,250g
Potrawka z kurczakaAlergeny-1,3,7100g
Ryż na sypko 150g
Surówka  mini marchewkaAlergeny-3,790g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  25.04.2025  
Zupa  krem  z białych warzywAlergeny-7,9250g
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie  śmietanowo- szpinakowymAlergeny-1,3,7100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 23.04.2025 r. do 25.04.2025r.

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 23.04.2025 r. do 25.04.2025r.
ŚRODA 23.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Placki na jogurcie greckim z cukrem pudremAlergeny –1,3,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
CZWARTEK 24.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Kasza manna gotowana ma mleku z sokiem malinowymAlergeny –,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
PIĄTEK 25.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Jajecznica na masełkuAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej

Wizyta przygtowawcza nauczycieli ze Słowacji

W czwartek 17 kwietnia 2025 r. odbyła się wizyta przygotowawcza w celu zaplanowania i zorganizowania mobilności uczniów w ramach programu Erasmus+. Uczestniczyli w niej przedstawiciele szkoły wysyłającej uczniów ze Słowacji oraz naszej szkoły – partnerskiej. Spotkanie miało miejsce w naszej szkole a celem było ustalenie szczegółowego programu wizyty mobilności, omówienie działań oraz zasad komunikacji. W trakcie spotkania z nauczyciele ze Słowacji mieli okazję zobaczyć naszą szkołę, poznać lokalne warunki oraz nawiązać bezpośrednie kontakty. 

Czytaj więcej

Radosnych Świąt Wielkanocnych!

Drodzy Uczniowie, Szanowni Rodzice, Kochani Nauczyciele i Pracownicy Szkoły,

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych pragnę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia.

Niech ten wiosenny czas przyniesie Wam wiele radości, spokoju i optymizmu. Życzę Wam, aby te dni były pełne ciepła rodzinnego i miłych spotkań.

Uczniom życzę wspaniałego czasu wolnego od zajęć szkolnych, pełnego uśmiechu i radosnych chwil. Niech to będzie dla Was okazja do odpoczynku i rozwijania swoich zainteresowań.

Rodzicom dziękuję za codzienne wsparcie i współpracę z naszą szkołą. Życzę Wam spokojnych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych w gronie najbliższych.

Nauczycielom i Pracownikom Szkoły składam serdeczne podziękowania za Waszą ciężką pracę i zaangażowanie. Życzę Wam zasłużonego odpoczynku, zdrowia i wszelkiej pomyślności.

Życzę nam wszystkim, aby te Święta Wielkanocne były pełne wzajemnej życzliwości i pozytywnej energii. Niech wiosenna atmosfera napełni nasze serca radością.

Z najlepszymi życzeniami,

Mariola Małecka

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 3 w Lęborku

Czytaj więcej

Brawo Ania!

Z dumą informujemy, że Anna Pietruszyńska z klasy VI m została finalistką Wojewódzkiego Konkursu Recytatorskiego Poezji w Języku Angielskim „Listen up”, który odbył się 9 kwietnia w SP nr 48 w Gdańsku.

Ania oczarowała jury swoją interpretacją wiersza „All My Great Excuses” autorstwa Kenna Nesbitta i znalazła się w gronie najlepszych recytatorów z całego województwa!

Gratulujemy talentu, odwagi i świetnej prezentacji!

Opiekun: Weronika Kubisiak 

Czytaj więcej

Drużynowe Biegi Przełajowe etap wojewódzki

Dnia 15.04.2025r odbyły się finały wojewódzkie w drużynowych biegach przełajowych. Reprezentacja dziewcząt naszej szkoły, dzielnie i po perypetiach losowych ukończyła bieg na XVI miejscu w województwie.  

GRATULACJE dla startujących uczennic hart ducha i wolę walki do końca….

Skład zespołu 

1. Kurkowska Nelly 

2. Kotłowska Lena 

3. Terman Zuzanna 

4. Chmiel Lena 

5. Lewandowska Lena

6. Łuc Michelle 

7. Nowak Julia

Czytaj więcej

Projekt klasy 4a

Uczniowie klasy 4a od lutego biorą udział w projekcie E-twinning polegającym na wymianie listów z rówieśnikami z Grecji. Do tej pory dzieci wymieniły ze sobą po dwa lisy. W pierwszej korespondencji przedstawiły się i napisały o sobie podstawowe informacje oraz o swoich rodzinach i zainteresowaniach. Drugie listy były już adresowane imiennie do kolegi lub koleżanki, który/która została dopasowana przez nauczycielkę z Grecji. W tych listach dzieci napisały o swoich szkołach.

Projekt potrwa do czerwca.

Magdalena Gocalinska.

Czytaj więcej

I miejsce dla Julianny Giełażyn-Woźniak w „XX POWIATOWYM FESTIWALU PIOSENKI DLA NAJMŁODSZYCH SKÓROWO 2025”

Dnia 11 kwietnia 2025r. w Szkole Podstawowej w Skórowie odbył się „XX POWIATOWY FESTIWAL PIOSENKI DLA NAJMŁODSZYCH SKÓROWO 2025″ pod  patronatem Starosty Słupskiego oraz Wójta Gminy Potęgowo. Celem konkursu było propagowanie kultury muzycznej wśród dzieci, wspieranie rozwoju dzieci uzdolnionych muzycznie oraz wymiana pomysłów i doświadczeń wykonawców i opiekunów. Naszą szkołę reprezentowała uczennica klasy 3b – Julianna Giełażyn-Woźniak. Jury konkursowe w kategorii klas II i III przyznało Juliannie I miejsce. Gratulujemy!

Czytaj więcej

Warsztaty w Muzeum w Lęborku

Klasy IIA i  IIB uczestniczyły w  warsztatach tworzenia palm wielkanocnych w Muzeum w Lęborku.

 Opiekunowie:

Marzena Sadura

Celina Skibicka

Czytaj więcej
Skip to content