| JADŁOSPIS OD 27.05.2024 r. DO 31.05.2024 r. | ||
| PONIEDZIAŁEK 27.05.2024 | ||
| Zupa szczawiowa z jajkiem | Alergeny –7,9, | 250 g |
| Spaghetti z makaronem i żółtym serem | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| Arbuz | 100 g | |
| WTOREK 28.05.2024 | ||
| Zupa krem marchewkowy | Alergeny – 7,9, | 250 g |
| Potrawka z indyka w sosie warzywno- śmietanowym | Alergeny – 1,7, | 100 g |
| Ryż | 100 g | |
| Surówka fasolka szparagowa z jabłkiem i cebulką | Alergeny – 3,7, | 90 g |
| Woda niegazowana | 100 ml | |
| ŚRODA 29.05.2024 | ||
| Zupa szefa kuchni z czerwonej soczewicy | Alergeny –,7,9, | 250 g |
| Kotlet schabowy panierowany | Alergeny – 1,3,7, | 90 g |
| Ziemniaki z koperkiem | 180 g | |
| Surówka kapusta zasmażana | Alergeny – 1, | 100 g |
| Woda niegazowana | 100 ml | |
| Dodatek deser lodowy | 100g | |
| PIĄTEK 31.05.2024 | ||
| Zupa owocowa z makaronem | Alergeny – 1,3, | 250 g |
| Gofry z bitą śmietaną i truskawkami | Alergeny-1,3,7 | 200g |
| Woda niegazowana | 100 g | |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
