Dnia 29 maja 2025 roku uczniowie klasy 2b  wzięli udział w warsztatach kulinarnych, których tematem było przygotowanie pizzy. Zajęcia odbyły się Pizzerii Toscana i prowadzone były przez zawodowego pizzermana.

Warsztaty rozpoczęły się od krótkiej pogadanki na temat  składników potrzebnych do przygotowania pizzy. Następnie każdy uczeń miał okazję samodzielnie przygotować swoją mini pizzę. Dzieci smarowały ciasto sosem pomidorowym i układały ulubione składniki – między innymi: ser, pieczarki, paprykę, szynkę,brokuły  oraz kukurydzę.

Po upieczeniu pizze zostały podane, a dzieci mogły z dumą zjeść swoje własnoręcznie przygotowane danie.

Warsztaty przebiegły w bardzo miłej atmosferze. Uczniowie byli zaangażowani, radośni i chętni do współpracy. Zajęcia były nie tylko okazją do nauki gotowania, ale również świetnym sposobem na integrację klasy i rozwijanie samodzielności.

                                                                             Wychowawca klasy:Marzena Sadura