ŚNIADANIE – JADŁOSPIS OD 15.10.2025r. do 17.10.2025r. | |
ŚRODA 15.10.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny – 1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny – 7, |
Kasza manna z sokiem | Alergeny – 7, |
Napój: herbata lub kakao do wyboru | Alergeny – 7, |
Woda n/g | |
CZWARTEK 16.10.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny – 1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny – 7, |
Jajecznica | Alergeny – 3, 7, |
Napój: herbata lub kakao do wyboru | Alergeny – 7, |
Woda n/g | |
PIĄTEK 17.10.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny – 1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, pomidor, ogórek, ser żółty, wędlina | Alergeny – 7, |
Jabłka w cieście naleśnikowym | Alergeny – 1,3,7, |
Napój: herbata lub kakao do wyboru | Alergeny – 7, |
Woda n/g |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki