JADŁOSPIS  OD  31.03.2025r. DO 04.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
Zupa   krem kalafiorowy z natką pietruszkiAlergeny –7,9,250 g
Tortilla warzywna Alergeny –1,3,7,200 g
Deser z jogurtu greckiego z musem truskawkowym  Alergeny –7,80g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 01.04.2025
Zupa  ogórkowa z natką pietruszkiAlergeny –,3,7,9,250 g
Pulpety wieprzowe z szynki w sosie warzywnymAlergeny – 1,3,7250 g
Kasza jęczmienna pęczak 100g
Surówka buraczki 80g
Woda n/g 100 ml
ŚRODA 02.04.2025
Zupa  fasolowa na wędzonceAlergeny – ,9,250g
Kotlet drobiowy panierowany  ,Alergeny – 1,3,7,250g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka marchewka z ananasem 80g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 03.04.2025
Zupa meksykańskaAlergeny -9,250g
Makaron tagiatella z wędzonym boczkiem w sosie śmietanowo- ziołowymAlergeny-1,3,7250g
Kompot truskawkowy 150g
PIĄTEK  04.04.2025  
Zupa szefa kuchniAlergeny-9,250g
Kotlet rybny mielony  Alergeny-1,3,4,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty pekińskiej  Alergeny-3,7100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki