JADŁOSPIS OD 29.09.2025 DO 03.10.2025
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025
Zupa krem z brokułów, kalafiora i zielonego groszkuAlergeny – 1,3,7250 g
Pizza z serem, szynką i pieczarkamiAlergeny – 1,3,7250 g
Woda 150 ml
WTOREK 30.09.2025
Krupnik z natką pietruszkiAlergeny – 7,9250 g
Pieczeń z indykaAlergeny – 1,3,7100 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Fasolka szparagowa z jabłkiem i cebuląAlergeny – 780 g
Woda 150 ml
ŚRODA 01.10.2025
Zupa pieczarkowa z makaronemAlergeny – 1,3,7,9,250 g
BurittoAlergeny – 1,3,7,250 g
Woda 150 ml
CZWARTEK 02.10.2025
Zupa Szefa KuchniAlergeny – 9250 g
Kotlet schabowyAlergeny – 1,3,7100 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Marchewka z groszkiemAlergeny – 1,780 g
Woda 150 ml
PIĄTEK 03.10.2025
Rosół z makaronem i natką pietruszkiAlergeny – 1,3,9250 g
Kostka rybnaAlergeny – 1,3,4100 g
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Surówka z kiszonej kapusty 90 g
Woda n/g 150 ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki