JADŁOSPIS  OD 27.01.2025 DO 31.01.2025
PONIEDZIAŁEK 27.01.2025
Zupa   jarzynowa z natką pietruszki  Alergeny –7,9,250 g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 28.01.2025
Zupa ogórkowa z koperkiemAlergeny 9,250 g
Pieczeń z szynki w sosie własnymAlergeny – 1,100 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  buraczki 80g
Deser gofry posypane cukrem pudrem 50g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 29.01.2025
Zupa  gulaszowaAlergeny –,9,250g
Kaszotto warzywneAlergeny –7,60g
Kompot gruszkowy 100ml
CZWARTEK 30.01.2025
Zupa  krem marchewkowyAlergeny – ,7,9,250g
Kotlety drobiowe panierowaneAlergeny – 1,3,7,120g
 Ziemniaki z koperkiem 100g
Surówka brokuł i kalafior polany sosem czosnkowo- jogurtowymAlergeny – ,7,9,80g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 31.01.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny – 1,250g
Pulpety rybne w sosie pomidorowymAlergeny – 1,3,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  colesławAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki