JADŁOSPIS  OD 26.05.2025 DO 30.05.2025
PONIEDZIAŁEK 26.05.2025
Zupa   wiosenna z koperkiem  Alergeny –7,,9,250 g
Racuchy posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,200 g
Koktajl truskawkowyAlergeny –7,,100g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 27.05.2025
Zupa krem z dyni i batatówAlergeny 9,250 g
Pieczeń z szynki w sosie własnymAlergeny – 1100 g
Kasza gryczana 100g
Surówka  buraczki czerwone 90g
Kompot  wiśniowy 150 ml
ŚRODA 28.05.2025
Zupa  krupnik z natką pietruszkiAlergeny –,9,250g
Bioderka z kurczakaAlergeny –1,150g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  sałata ze śmietanaAlergeny –,7,50g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 29.05.2025
Zupa barszcz białyAlergeny – ,7,9,250g
Makaron tagiatelle  z wędzonym boczkiem w sosie śmietanowo- czosnkowymAlergeny – 1,3,7,100g
Kompot truskawkowy 150 ml
PIĄTEK 30.05.2025
Zupa pieczarkowaAlergeny – ,1,3,9,250g
Kotlet rybny z pstrąga łososiowego  Alergeny – 1,3,4,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i kukurydząAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki