JADŁOSPIS OD 26.05.2025 DO 30.05.2025 | ||
PONIEDZIAŁEK 26.05.2025 | ||
Zupa wiosenna z koperkiem | Alergeny –7,,9, | 250 g |
Racuchy posypane cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, | 200 g |
Koktajl truskawkowy | Alergeny –7,, | 100g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 27.05.2025 | ||
Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny 9, | 250 g |
Pieczeń z szynki w sosie własnym | Alergeny – 1 | 100 g |
Kasza gryczana | 100g | |
Surówka buraczki czerwone | 90g | |
Kompot wiśniowy | 150 ml | |
ŚRODA 28.05.2025 | ||
Zupa krupnik z natką pietruszki | Alergeny –,9, | 250g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny –1, | 150g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka sałata ze śmietana | Alergeny –,7, | 50g |
Woda n/g | 100 ml | |
CZWARTEK 29.05.2025 | ||
Zupa barszcz biały | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Makaron tagiatelle z wędzonym boczkiem w sosie śmietanowo- czosnkowym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Kompot truskawkowy | 150 ml | |
PIĄTEK 30.05.2025 | ||
Zupa pieczarkowa | Alergeny – ,1,3,9, | 250g |
Kotlet rybny z pstrąga łososiowego | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i kukurydzą | Alergeny – 3,7 | 80 g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki