| JADŁOSPIS OD 26.02.2024r. DO 01.03.2024r. | ||
| PONIEDZIAŁEK 26.02.2024 | ||
| Zupa krem z białych warzyw | Alergeny –7,9, | 250 g |
| Tortilla warzywna | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| WTOREK 27.02.2024 | ||
| Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty | Alergeny –9, | 250 g |
| Schab pieczony w sosie własnym | Alergeny – 1, | 100 g |
| Kasza pęczak | 100 g | |
| Surówka buraczki czerwone | 90 g | |
| Woda n/g | 150 ml | |
| ŚRODA 28.02.2024 | ||
| Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny – 7,9, | 250 g |
| Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowym | Alergeny – 1,3,7, | 250 g |
| Deser z jogurtu greckiego z musem truskawkowym | Alergeny – 7, | 100 g |
| Woda n/g | 100 ml | |
| CZWARTEK 29.02.2024 | ||
| Zupa pomidorowa z makaronem | Alergeny -1,3,7,9, | 250 g |
| Kotlet z indyka panierowany | Alergeny-1, | 90 g |
| Ziemniaki z koperkiem | 180 g | |
| Surówka brokuł i kalafior zwody w sosie czosnkowo- majonezowym | Alergeny-3,7 | 100 g |
| Woda n/g | 100 g | |
| PIĄTEK 01.03.2024 | ||
| Zupa rybna | Alergeny -1,3, | 250 g |
| Jajko sadzone | Alergeny-1,3,4, | 60 g |
| Ziemniaki z koperkiem | 180 g | |
| Surówka mizeria | 90 g | |
| Kompot jabłkowy | 150 ml | |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
