JADŁOSPIS  OD  24.03.2025r. DO 28.03.2025r.
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025
Zupa   pomidorowa z ryżem  Alergeny –7,9,250 g
Jajko sadzona smażone na maśle klarownymAlergeny –1,3,7,70 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka mizeria 80g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 25.03.2025
Zupa jarzynowa z natką pietruszkiAlergeny –,3,7,9,250 g
Spaghetti z makaronem posypane żółtym seremAlergeny – 1,3,250 g
Kompot wiśniowy 150 ml
ŚRODA 26.03.2025
Zupa kapuśniak  Alergeny – ,7,9,250g
Pierogi ukraińskie okraszane cebulkąAlergeny – 1,3,7,250g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 27.03.2025
Zupa krupnik z natką pietruszkiAlergeny -9,250g
Bioderka z kurczakaAlergeny-1,3,7100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka brokuł i kalafior gotowany na parze 90g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  28.03.2025  
Zupa  owocowa z makaronemAlergeny-1,3,250g
Paluszki rybneAlergeny-1,3,4,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka colesławAlergeny-3,7100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki