| JADŁOSPIS OD 24.03.2025r. DO 28.03.2025r. | ||
| PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 | ||
| Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny –7,9, | 250 g |
| Jajko sadzona smażone na maśle klarownym | Alergeny –1,3,7, | 70 g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Surówka mizeria | 80g | |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| WTOREK 25.03.2025 | ||
| Zupa jarzynowa z natką pietruszki | Alergeny –,3,7,9, | 250 g |
| Spaghetti z makaronem posypane żółtym serem | Alergeny – 1,3, | 250 g |
| Kompot wiśniowy | 150 ml | |
| ŚRODA 26.03.2025 | ||
| Zupa kapuśniak | Alergeny – ,7,9, | 250g |
| Pierogi ukraińskie okraszane cebulką | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
| Woda n/g | 100 ml | |
| CZWARTEK 27.03.2025 | ||
| Zupa krupnik z natką pietruszki | Alergeny -9, | 250g |
| Bioderka z kurczaka | Alergeny-1,3,7 | 100g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Surówka brokuł i kalafior gotowany na parze | 90g | |
| Woda n/g | 150g | |
| PIĄTEK 28.03.2025 | ||
| Zupa owocowa z makaronem | Alergeny-1,3, | 250g |
| Paluszki rybne | Alergeny-1,3,4, | 100g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Surówka colesław | Alergeny-3,7 | 100g |
| Woda n/g | 100 ml | |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
