JADŁOSPIS OD 24.03.2025r. DO 28.03.2025r. | ||
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 | ||
Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny –7,9, | 250 g |
Jajko sadzona smażone na maśle klarownym | Alergeny –1,3,7, | 70 g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka mizeria | 80g | |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 25.03.2025 | ||
Zupa jarzynowa z natką pietruszki | Alergeny –,3,7,9, | 250 g |
Spaghetti z makaronem posypane żółtym serem | Alergeny – 1,3, | 250 g |
Kompot wiśniowy | 150 ml | |
ŚRODA 26.03.2025 | ||
Zupa kapuśniak | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pierogi ukraińskie okraszane cebulką | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Woda n/g | 100 ml | |
CZWARTEK 27.03.2025 | ||
Zupa krupnik z natką pietruszki | Alergeny -9, | 250g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny-1,3,7 | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka brokuł i kalafior gotowany na parze | 90g | |
Woda n/g | 150g | |
PIĄTEK 28.03.2025 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny-1,3, | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny-1,3,4, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka colesław | Alergeny-3,7 | 100g |
Woda n/g | 100 ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki