| JADŁOSPIS OD 22.09.2025 DO 26.09.2025 | ||||
| PONIEDZIAŁEK 22.09.2025 | ||||
| Zupa z pulpecikami | Alergeny – 1,7,9 | 250 g | ||
| Tortilla warzywna z żółtym serem | Alergeny – 1,3,7 | 200 g | ||
| Woda | 150g | |||
| WTOREK 23.09.2025 | ||||
| Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny – 7, | 250 g | ||
| Kotlet pożarski | Alergeny – 1,3,7, | 150 g | ||
| Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |||
| Marchew z ananasem | Alergeny – 7, | 80g | ||
| Woda | 150 ml | |||
| ŚRODA 24.09.2025 | ||||
| Zupa szpinakowa z jajkiem | Alergeny 7,9, | 150g | ||
| Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym | Alergeny 1, | 100g | ||
| Kasza pęczak | 150g | |||
| Sałata masłowa ze śmietaną | Alergeny 3,7, | 100g | ||
| Woda | 150g | |||
| CZWARTEK 25.09.2025 | ||||
| Zupa jarzynowa | Alergeny – 1,3,9, | 250 g | ||
| Schab zapiekany z majonezowym sosem i żółtym serem | Alergeny – 1,3,7 | 150 g | ||
| Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |||
| Sałata lodowa z sosem winegret | 80 g | |||
| Woda | 150 ml | |||
| PIĄTEK 26.09.2025 | ||||
| Zupa buraczkowa | Alergeny – 3,7,9, | 250 g | ||
| Kotlety rybne | Alergeny – 1 | 250 g | ||
| Ziemniaki z koperkiem | 150 g | |||
| Sałatka szwedzka | 80 g | |||
| Woda n/g | 100 ml | |||
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
