JADŁOSPIS OD 22.09.2025 DO 26.09.2025 | ||||
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025 | ||||
Zupa z pulpecikami | Alergeny – 1,7,9 | 250 g | ||
Tortilla warzywna z żółtym serem | Alergeny – 1,3,7 | 200 g | ||
Woda | 150g | |||
WTOREK 23.09.2025 | ||||
Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny – 7, | 250 g | ||
Kotlet pożarski | Alergeny – 1,3,7, | 150 g | ||
Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |||
Marchew z ananasem | Alergeny – 7, | 80g | ||
Woda | 150 ml | |||
ŚRODA 24.09.2025 | ||||
Zupa szpinakowa z jajkiem | Alergeny 7,9, | 150g | ||
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym | Alergeny 1, | 100g | ||
Kasza pęczak | 150g | |||
Sałata masłowa ze śmietaną | Alergeny 3,7, | 100g | ||
Woda | 150g | |||
CZWARTEK 25.09.2025 | ||||
Zupa jarzynowa | Alergeny – 1,3,9, | 250 g | ||
Schab zapiekany z majonezowym sosem i żółtym serem | Alergeny – 1,3,7 | 150 g | ||
Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |||
Sałata lodowa z sosem winegret | 80 g | |||
Woda | 150 ml | |||
PIĄTEK 26.09.2025 | ||||
Zupa buraczkowa | Alergeny – 3,7,9, | 250 g | ||
Kotlety rybne | Alergeny – 1 | 250 g | ||
Ziemniaki z koperkiem | 150 g | |||
Sałatka szwedzka | 80 g | |||
Woda n/g | 100 ml | |||
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki