JADŁOSPIS  OD 20.10.2025 DO 24.10.2025
PONIEDZIAŁEK 20.10.2025
Zupa koperkowa  Alergeny –7,9,250 g
Kurczak w sosie słodko-kwaśnymAlergeny-7150 g
Ryż 100 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 21.10.2025
Zupa pomidorowa z makaronemAlergeny – 1,7,9,250 g
Kotlet mielonyAlergeny – 1,3100 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Sałatka szwedzka 90 g
Woda niegazowana 100 ml
ŚRODA 22.10.2025
Zupa krem marchewkowyAlergeny –9250 g
Bioderka z kurczakaAlergeny –1,150 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Sałata masłowa ze śmietanąAlergeny –750 g
Woda niegazowana 100 ml
CZWARTEK 23.10.2025
Barszcz ukraińskiAlergeny – 7,9,250 g
Makaron tagiatelle  z sosem serowymAlergeny – 1,3,7,100 g
Kompot 150 ml
PIĄTEK 24.10.2025
Zupa rybna Alergeny – 1,4,7,9250 g
Jajko sadzoneAlergeny-3,790 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
MizeriaAlergeny-7,100 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki