JADŁOSPIS OD 20.10.2025 DO 24.10.2025 | ||
PONIEDZIAŁEK 20.10.2025 | ||
Zupa koperkowa | Alergeny –7,9, | 250 g |
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym | Alergeny-7 | 150 g |
Ryż | 100 g | |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 21.10.2025 | ||
Zupa pomidorowa z makaronem | Alergeny – 1,7,9, | 250 g |
Kotlet mielony | Alergeny – 1,3 | 100 g |
Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |
Sałatka szwedzka | 90 g | |
Woda niegazowana | 100 ml | |
ŚRODA 22.10.2025 | ||
Zupa krem marchewkowy | Alergeny –9 | 250 g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny –1, | 150 g |
Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |
Sałata masłowa ze śmietaną | Alergeny –7 | 50 g |
Woda niegazowana | 100 ml | |
CZWARTEK 23.10.2025 | ||
Barszcz ukraiński | Alergeny – 7,9, | 250 g |
Makaron tagiatelle z sosem serowym | Alergeny – 1,3,7, | 100 g |
Kompot | 150 ml | |
PIĄTEK 24.10.2025 | ||
Zupa rybna | Alergeny – 1,4,7,9 | 250 g |
Jajko sadzone | Alergeny-3,7 | 90 g |
Ziemniaki z koperkiem | 100 g | |
Mizeria | Alergeny-7, | 100 g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki