JADŁOSPIS OD 19.05.2025 DO 23.05.2025 | ||
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025 | ||
Zupa krem z marchewki | Alergeny –7,,9, | 250 g |
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym posypany cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 20.05.2025 | ||
Zupa fasolowa | Alergeny 9, | 250 g |
Gulasz z szynki | Alergeny – 1 | 100 g |
Kasza jęczmienna | 150g | |
Surówka ogórek kiszony | 90g | |
Kompot jabłkowy | 150 ml | |
ŚRODA 21.05.2025 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny –, | 250g |
Kotlety z kurczaka panierowane | Alergeny –1,3,7 | 70g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z sałaty lodowej , z ogórkiem pomidorem w sosie miodowo- musztardowym | 80g | |
Woda n/g | 150 ml | |
CZWARTEK 22.05.2025 | ||
Zupa barszcz czerwony | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Kurczak w sosie słodko- kwaśnym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Ryż na sypko | 100 g | |
Surówka warzywa na parze | 80g | |
Woda n/g | 100ml | |
PIĄTEK 23.05.2025 | ||
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki | Alergeny – ,1,3,9, | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z kiszonej kapusty | Alergeny – 3,7 | 80 g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki