JADŁOSPIS  OD 19.05.2025 DO 23.05.2025
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025
Zupa   krem z marchewki  Alergeny –7,,9,250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym posypany cukrem pudremAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 20.05.2025
Zupa fasolowaAlergeny 9,250 g
Gulasz z szynkiAlergeny – 1100 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka  ogórek kiszony 90g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 21.05.2025
Zupa  owocowa z makaronemAlergeny –,250g
Kotlety z kurczaka panierowaneAlergeny –1,3,770g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z sałaty lodowej , z ogórkiem pomidorem w sosie miodowo- musztardowym 80g
Woda n/g 150 ml
CZWARTEK 22.05.2025
Zupa barszcz czerwonyAlergeny – ,7,9,250g
Kurczak w sosie słodko- kwaśnymAlergeny – 1,3,7,100g
Ryż na sypko 100 g
Surówka warzywa na parze 80g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 23.05.2025
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszkiAlergeny – ,1,3,9,250g
Paluszki rybne Alergeny – 1,3,4,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  z kiszonej kapustyAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki