JADŁOSPIS  OD  18.12.2023r. DO 21.12.2023r.
PONIEDZIAŁEK 18.12.2023
Zupa   jarzynowa z natką pietruszki Alergeny –7,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem Alergeny –1,3,7, 250 g
Smoothie owocowe 100g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 19.12.2023
Zupa pomidorowa z ryżem Alergeny –,7,9, 250 g
Kotlet schabowy panierowany Alergeny – 1,3,7, 100 g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka   marchewka z groszkiem Alergeny – 1,7 100g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 20.12.2023
Zupa   krem z dyni i batatów Alergeny – ,7,9, 250g
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowym Alergeny – 1,3,7, 250g
Koktajl truskawkowy Alergeny – ,7 100 ml
Woda n/g 150ml
CZWARTEK 21.12.2023
Zupa  barszcz czerwony Alergeny -9, 250g
Bioderka z kurczaka Alergeny-1,7 120g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka colesław Alergeny-3,7 90g
Woda n/g 150g

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki