JADŁOSPIS  OD 18.09.2023 DO 22.09.2023
PONIEDZIAŁEK 18.09.2023
Zupa   jarzynowa z natką pietruszki

 

Alergeny –7,,9, 250 g
Naleśniki z twarogiem posypane cukrem pudrem Alergeny –1, 250 g
Smoothie owocowe Alergeny –7 100 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 19.09.2023
Zupa buraczkowa Alergeny –,7,9, 250 g
Gulasz z szynki w sosie własnym Alergeny – 1,3,7, 120 g
Kasz jęczmienna 150g
Surówka  ogórek małosolny Alergeny – 1,7, 80g
Woda niegazowana 150 ml
ŚRODA 20.09.2023
Zupa    fasolowa Alergeny – ,7,9, 250g
Kopytka  okraszane cebulką Alergeny – 1,3,7, 250g
Kompot śliwkowy 150ml
CZWARTEK 21.09.2023
Zupa  pomidorowa z makaronem Alergeny – ,7,9, 250g
Bioderka z kurczaka Alergeny – 1,3,7, 200g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka mizeria Alergeny – ,7 100g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 22.09.2023
Zupa    rybna Alergeny – ,7,9, 250g
Jajko sadzone Alergeny – ,3, 70g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka kalafior na parze 90g
Kompot z czerwonych owoców 100ml

 

 

 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki