JADŁOSPIS  OD 17.11.2025 DO 21.11.2025
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025
Zupa krem z białych warzyw  Alergeny –7,9,250 g
Tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiemAlergeny – 1,3,7,300g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 18.11.2025
Zupa krupnik z natką pietruszkiAlergeny – 9,250g
Racuchy posypane cukrem pudremAlergeny –1,7,200g
Woda niegazowana 100 g
ŚRODA 19.11.2025
Zupa z soczewicyAlergeny –,9,250 g
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo- koperkowymAlergeny – 1,3,7,100g
Kasza kuskusAlergeny – 1,100g
Surówka marchewka z jabłkiem85g
Woda n/g 100ml
CZWARTEK 20.11.2025
Zupa ogórkowaAlergeny – 7,9,250g
Gulasz z szynki w sosie własnymAlergeny – 1,3,7,120g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka buraczki 100g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 21.11.2025
Zupa rybnaAlergeny – 4,7,9,250g
Jajko sadzoneAlergeny – 3,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
MizeriaAlergeny – 7100ml
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler
i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki