JADŁOSPIS  OD  17.03.2025r. DO 21.03.2025r.
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025
Zupa    krem z dyni  Alergeny –7,9,250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny –1,3,7,250 g
Smoothie owocowe 100g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 18.03.2025
Zupa szpinakowa z jajkiemAlergeny –,3,7,9,250 g
Kotlet schabowy panierowanyAlergeny – 1,3,7,100 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka   marchewka z groszkiemAlergeny – 1,7100g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 19.03.2025
Zupa koperkowa z klopsikami   Alergeny – ,7,9,250g
Pieczeń z szynki w sosie własnymAlergeny – 1,120g
Kasza gryczana 100g
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką ,kukurydzą 80g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 20.03.2025
Zupa grochowa na wędzonceAlergeny -9,250g
Kotlet drobiowy panierowanyAlergeny-1,3,7100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  brokuł i kalafiorAlergeny-3,790g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  21.03.2025  
Zupa rybnaAlergeny-4,7,9250g
Mus jabłkowy z cynamonem 100g
Ryż 100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki