JADŁOSPIS OD 17.03.2025r. DO 21.03.2025r. | ||
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025 | ||
Zupa krem z dyni | Alergeny –7,9, | 250 g |
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Smoothie owocowe | 100g | |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 18.03.2025 | ||
Zupa szpinakowa z jajkiem | Alergeny –,3,7,9, | 250 g |
Kotlet schabowy panierowany | Alergeny – 1,3,7, | 100 g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka marchewka z groszkiem | Alergeny – 1,7 | 100g |
Kompot jabłkowy | 150 ml | |
ŚRODA 19.03.2025 | ||
Zupa koperkowa z klopsikami | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pieczeń z szynki w sosie własnym | Alergeny – 1, | 120g |
Kasza gryczana | 100g | |
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką ,kukurydzą | 80g | |
Woda n/g | 100 ml | |
CZWARTEK 20.03.2025 | ||
Zupa grochowa na wędzonce | Alergeny -9, | 250g |
Kotlet drobiowy panierowany | Alergeny-1,3,7 | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka brokuł i kalafior | Alergeny-3,7 | 90g |
Woda n/g | 150g | |
PIĄTEK 21.03.2025 | ||
Zupa rybna | Alergeny-4,7,9 | 250g |
Mus jabłkowy z cynamonem | 100g | |
Ryż | 100g | |
Woda n/g | 100 ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki