JADŁOSPIS  OD  15.09.2025 r. DO 19.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025
Zupa pomidorowa z ryżem  Alergeny – 7,9,250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny – 1,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 16.09.2025
Zupa jarzynowaAlergeny – 1,7,9,250 g
Bioderko w sosieAlergeny – 1,150 g
Ziemniaki z koprem 150 g
Surówka mizeriaAlergeny – 7,80 g
Kompot 100 ml
ŚRODA 17.09.2025
Zupa krem z białych warzywAlergeny – 7,9,250g
SpaghettiAlergeny – 1,3,7,250g
Woda niegazowana 100ml
CZWARTEK 18.09.2025
Zupa krem z cukiniiAlergeny – 7,9,250g
Ryż słodko-kwaśny z kurczakiem  Alergeny – 1,100g
Woda niegazowana 100g
PIĄTEK 19.09.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny – 1,3,7,9250g
Paluszki rybne Alergeny – 1,3,4,100g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka colesławAlergeny – 3,7100g
Kompot 100ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki