JADŁOSPIS OD 15.09.2025 r. DO 19.09.2025r. | ||
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 | ||
Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny – 7,9, | 250 g |
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym | Alergeny – 1,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 16.09.2025 | ||
Zupa jarzynowa | Alergeny – 1,7,9, | 250 g |
Bioderko w sosie | Alergeny – 1, | 150 g |
Ziemniaki z koprem | 150 g | |
Surówka mizeria | Alergeny – 7, | 80 g |
Kompot | 100 ml | |
ŚRODA 17.09.2025 | ||
Zupa krem z białych warzyw | Alergeny – 7,9, | 250g |
Spaghetti | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Woda niegazowana | 100ml | |
CZWARTEK 18.09.2025 | ||
Zupa krem z cukinii | Alergeny – 7,9, | 250g |
Ryż słodko-kwaśny z kurczakiem | Alergeny – 1, | 100g |
Woda niegazowana | 100g | |
PIĄTEK 19.09.2025 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny – 1,3,7,9 | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny – 1,3,4, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka colesław | Alergeny – 3,7 | 100g |
Kompot | 100ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki