JADŁOSPIS OD 13.05.2024r. DO 17.05.2024r. | ||
PONIEDZIAŁEK 13.05.2024 | ||
Zupa krem kalafiorowy | Alergeny –7,9, | 250 g |
Gulasz z szynki w sosie własnym | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Kasza jęczmienna | 100 g | |
Surówka mizeria | Alergeny –7, | 100 g |
Deser koktajl truskawkowy | Alergeny –7, | 100 ml |
Woda niegazowana | 100 ml | |
PIĄTEK 17.05.2024 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny -1,3,7,9, | 250g |
Kotlet rybny panierowany | Alergeny-1,3,4,7 | 90g |
Ziemniaki opiekane | 180g | |
Surówka z kapusty młodej z jabłkiem i marchewką | 90g | |
Woda n/g | 100 ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki