JADŁOSPIS  OD 10.03.2025 DO 14.03.2025
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025
Zupa   krem z marchewki  Alergeny –7,,9,250 g
Racuchy posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,200 g
Koktajl truskawkowyAlergeny –7,,80g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 11.03.2025
Zupa fasolowaAlergeny 9,250 g
Gulasz z szynkiAlergeny – 1100 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka  ogórek kiszony 90g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 12.03.2025
Zupa  kalafiorowa z koperkiemAlergeny –,7,9,250g
Pieczeń z indykaAlergeny –1,120g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z sałaty lodowej , z ogórkiem pomidorem w sosie miodowo- musztardowym 80g
Kompot wiśniowy 150 ml
CZWARTEK 13.03.2025
Zupa   ogórkowa z natką pietruszkiAlergeny – ,7,9,250g
Makaron tagiatella w sosie śmietanowym  z wędzonym boczkiemAlergeny – 1,3,7,200g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 14.03.2025
Zupa barszcz czerwonyAlergeny – ,7,9,250g
Kotlety rybne z pstrągaAlergeny – 1,3,4,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  z kiszonej kapustyAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki