JADŁOSPIS  OD  03.11.2024r. DO 07.11.2024r.
PONIEDZIAŁEK 03.11.2024
Zupa Szefa Kuchni z soczewicą i pomidorami  Alergeny –7,9,250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 ml
WTOREK 04.11.2024
Zupa ogórkowaAlergeny –7,9,250 g
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowymAlergeny – 1,3,7,100 g
Kasza jęczmiennaAlergeny – 1100 g
Mini marchewki 90 g
Woda n/g 100 ml
ŚRODA 05.11.2024
Zupa gulaszowaAlergeny – 9,250g
Buritto meksykańskieAlergeny – 1,250g
Kompot 100ml
CZWARTEK 06.11.2024
Zupa  kalafiorowaAlergeny -7,9,250 g
Pieczeń z indykaAlergeny-1,3,7100 g
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Fasolka szparagowa z jabłkiemAlergeny-390 g
Woda 150 g
PIĄTEK  07.11.2024
Zupa pomidorowa z ryżemAlergeny -3,7,9,250g
Kotlety rybne z pstrągaAlergeny-1,3,4,790g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Kiszona kapusta 90g
Woda n/g 100 ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych  9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki