JADŁOSPIS OD 03.03.2025 r. DO 07.03.2025 r. | ||
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 | ||
Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny –,7,9, | 250 g |
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym posypane cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 04.03.2025 | ||
Zupa z dyni i batatów | Alergeny –,7,9, | 250 g |
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym | Alergeny – 1,3,7, | 150 g |
Kasza jęczmienna | 150g | |
Surówka buraczki | 100g | |
Kompot jabłkowy | 100 ml | |
ŚRODA 05.03.2025 | ||
Zupa jarzynowa z natką pietruszki | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Ryż z jabłkami i cynamonem | Alergeny – 7, | 250g |
Woda niegazowana | 100ml | |
CZWARTEK 06.03.2025 | ||
Zupa rosół z makaronem | Alergeny -7,9, | 250g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny-1,7 | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka fasolka szparagowa z jabłkiem i cebulką | Alergeny-7 | 100g |
Kompot truskawkowy | 100g | |
PIĄTEK 07.03.2025 | ||
Zupa owocowa z makaronem | Alergeny – 1,3,7,9 | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny-1,3,4, | 90g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka ze świeżej kapusty z marchewką, kukurydzą i koperkiem | 100g | |
Woda niegazowana | 100ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki