JADŁOSPIS  OD  03.03.2025 r. DO 07.03.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025
Zupa pomidorowa z ryżem  Alergeny –,7,9,250 g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 04.03.2025
Zupa z dyni i batatówAlergeny –,7,9,250 g
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowymAlergeny – 1,3,7,150 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka  buraczki 100g
Kompot jabłkowy 100 ml
ŚRODA 05.03.2025
Zupa  jarzynowa z natką pietruszkiAlergeny – ,7,9,250g
Ryż z jabłkami i cynamonemAlergeny – 7,250g
Woda niegazowana 100ml
CZWARTEK 06.03.2025
Zupa rosół z makaronemAlergeny -7,9,250g
Bioderka z kurczaka  Alergeny-1,7100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka fasolka szparagowa z jabłkiem i cebulkąAlergeny-7100g
Kompot truskawkowy 100g
PIĄTEK 07.03.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny – 1,3,7,9250g
Paluszki rybne Alergeny-1,3,4,90g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka ze świeżej kapusty z marchewką, kukurydzą i koperkiem 100g
Woda  niegazowana 100ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki