JADŁOSPIS OD 03.02.2025 DO 07.02.2025 | ||
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025 | ||
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki | Alergeny –7,9, | 250 g |
Jajko sadzone | Alergeny –1,3,7, | 80 g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka mizeria | Alergeny –7, | 90g |
Kompot z czerwonych owoców | 150 g | |
WTOREK 04.02.2025 | ||
Zupa krem z białych warzyw | Alergeny 1,3,7,9, | 250 g |
Spaghetti z makaronem posypane żółtym serem | Alergeny – 1,7, | 250 g |
Woda n/g | 100 ml | |
ŚRODA 05.02.2025 | ||
Zupa pieczarkowa z makaronem | Alergeny –1,3,7,9, | 250g |
Bioderka z kurczaka | Alergeny –7, | 120g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z fasolki szparagowej | Alergeny –7, | 80g |
Kompot jabłkowy | 150ml | |
CZWARTEK 06.02.2025 | ||
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Buritto meksykańskie | Alergeny – 1,3,7, | 250g |
Woda n/g | 100ml | |
PIĄTEK 07.02.2025 | ||
Zupa z czerwonej soczewicy | Alergeny – 1, | 250g |
Paluszki rybne | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka marchewka z ananasem | Alergeny – | 80 g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki