JADŁOSPIS  OD 03.02.2025 DO 07.02.2025
PONIEDZIAŁEK 03.02.2025
Zupa   pomidorowa z ryżem i natką pietruszki  Alergeny –7,9,250 g
Jajko sadzoneAlergeny –1,3,7,80 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka mizeriaAlergeny –7,90g
Kompot z czerwonych owoców 150 g
WTOREK 04.02.2025
Zupa krem z białych warzywAlergeny 1,3,7,9,250 g
Spaghetti z makaronem  posypane żółtym seremAlergeny – 1,7,250 g
Woda n/g 100 ml
ŚRODA 05.02.2025
Zupa  pieczarkowa z makaronemAlergeny –1,3,7,9,250g
Bioderka z kurczakaAlergeny –7,120g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z fasolki szparagowejAlergeny –7,80g
 Kompot jabłkowy 150ml
CZWARTEK 06.02.2025
Zupa  kapuśniak z kiszonej kapustyAlergeny – ,7,9,250g
Buritto meksykańskieAlergeny – 1,3,7,250g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 07.02.2025
Zupa z czerwonej soczewicyAlergeny – 1,250g
Paluszki rybneAlergeny – 1,3,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka marchewka z ananasem Alergeny –80 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki