Wycieczka dla najlepszych uczniów do Torunia

14 marca 2025 r. odbyła się wycieczka uczniów naszej szkoły do Torunia. Była to nagroda za osiągnięcie wysokich wyników w nauce oraz wzorowe zachowanie. W wyprawie brało udział 44 uczestników z klas 4-8. Toruń, miasto słynące z pierników i Mikołaja Kopernika, przywitał nas słońcem. Dzięki temu spacer uliczkami Starego Miasta, ze świetnie zachowanymi średniowiecznymi zabytkami, był przyjemnością. Oprócz spaceru, mieliśmy również możliwość zachwycić się tajemnicami kosmosu w toruńskim Planetarium, a także zostać wtajemniczeni w receptury wytwarzania toruńskich pierników w Muzeum Piernika. Czy wiedzieliście, że nazwa „piernik” pochodzi od słowa „pierne”, czyli pikantne? By zachować piękne wspomnienia, każdy nabył sobie coś na pamiątkę.

Opiekunami wycieczki byli: Magdalena Gocalińska, Justyna Klinkosz-Pujsza, Aleksandra Kaufmann, Joanna Kogut.

Czytaj więcej

Igrzyska młodzieży w siatkówce

Dnia 10 marca w szkole Podstawowej nr 8 w Lęborku, odbyły się miejskie rozgrywki w siatkówce, w których wzięły udział drużyny reprezentujące szkoły z naszego miasta (SP1, SP3, SP8). Celem zawodów była popularyzacja siatkówki wśród młodzieży oraz promowanie zdrowego stylu życia i sportowej rywalizacji. Naszą szkołę reprezentowały uczennice: Izabela Krop, Lilianna Olszewska, Lena Warmowska, Dominika Czaja, Aleksandra Kulik, Iga Pujsza, Agata Wenek, pod opieką nauczyciela wychowania fizycznego pani Angeliki Dubickiej.

Dziewczęta wykazując się dużą determinacją i umiejętnościami zajęły II miejsce.

Za co serdecznie dziękujemy!!! 

Czytaj więcej

XXI Ogólnopolski Zlot Innowacyjnych Nauczycieli i Dyrektorów

W dniach 13-14 marca nauczycielki z naszej szkoły wzięły udział w XXI Ogólnopolskim Zlocie Innowacyjnych Nauczycieli i Dyrektorów w Jastrzębiej Górze. Podczas konferencji uczestniczyły w warsztatach i wykładach o nowoczesnych technologiach, wykorzystaniu AI, projektach Erasmus i eTwinning oraz prawach nauczycieli. 

Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD  17.03.2025r. DO 21.03.2025r.

JADŁOSPIS  OD  17.03.2025r. DO 21.03.2025r.
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025
Zupa    krem z dyni  Alergeny –7,9,250 g
Makaron z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny –1,3,7,250 g
Smoothie owocowe 100g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 18.03.2025
Zupa szpinakowa z jajkiemAlergeny –,3,7,9,250 g
Kotlet schabowy panierowanyAlergeny – 1,3,7,100 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka   marchewka z groszkiemAlergeny – 1,7100g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 19.03.2025
Zupa koperkowa z klopsikami   Alergeny – ,7,9,250g
Pieczeń z szynki w sosie własnymAlergeny – 1,120g
Kasza gryczana 100g
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką ,kukurydzą 80g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 20.03.2025
Zupa grochowa na wędzonceAlergeny -9,250g
Kotlet drobiowy panierowanyAlergeny-1,3,7100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  brokuł i kalafiorAlergeny-3,790g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  21.03.2025  
Zupa rybnaAlergeny-4,7,9250g
Mus jabłkowy z cynamonem 100g
Ryż 100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej

Półfinał Ligi Matematycznej

12 marca w Słupsku odbył się półfinał XXIV edycji Ligi Matematycznej, do którego zakwalifikowała się Anna Pietruszyńska z klasy 6M.

Liga matematyczna to konkurs organizowany przez Instytut Nauk Ścisłych i Technicznych Uniwersytetu Pomorskiego w Słupsku. Rywalizacja uczniów odbywa się w dwóch kategoriach wiekowych: klasy 4-6 i klasy 7-8. Konkurs składa się z trzech etapów:

I etap – zadania domowe, II etap – półfinał, III etap – finał. 

Uczniowie, którzy przystąpili do tegorocznej edycji konkursu:

Anna Pietruszyńska kl. 6M (półfinał)

Wojciech Breza kl. 6M

Sofiia Ostafiichuk kl. 6M

Antonina Skierka kl. 6M

Jan Król kl. 7C

Mateusz Górecki kl. 7B

Czytaj więcej

Dzień Kobiet w 1a

W klasie 1a odbyły się radosne obchody Dnia Kobiet. Chłopcy przygotowali dla dziewczynek miłą niespodziankę – wręczyli im drobne upominki. Cała klasa wspólnie świętowała, a nie zabrakło także zabaw i uśmiechów. Dzień upłynął w miłej atmosferze, pełnej życzliwości i radości.

Czytaj więcej

INFORMACJA DOTYCZĄCA PŁATNOŚCI ZA OBIADY  ZA MIESIĄC MARZEC 2025 !!!

WPŁATY ZA OBIADY DOKONUJE SIĘ Z GÓRY, BEZPOŚREDNIO NA KONTO SZKOŁY W TERMINIE DO 15 – GO DNIA POPRZEDZAJĄCEGO DANY MIESIĄC, W KTÓRYM DZIECKO BĘDZIE KORZYSTAŁO Z POSIŁKÓW.

ZALEGŁOŚCI W PŁATNOŚCIACH ZA DANY MIESIĄC ŻYWIENIOWY MOGĄ SPOWODOWAĆ WSTRZYMANIE WYDAWANIA OBIADÓW OD NASTĘPNEGO MIESIĄCA.

NUMER KONTA DO WPŁAT

BANK PEKAO SA: 38 1240 3800 1111 0010 8729 1619  

  • Tytuł przelewu : Obiad za m-c …………………, imię , nazwisko i klasa ucznia.
  • Tytuł przelewu: Śniadanie za m-c……………. imię, nazwisko i klasa ucznia
MARZEC 2025r
obiady i śniadania:
UCZEŃ
21 dni x 4,00zł = 84,00 zł – obiad
21 dni x 1,50 zł=31,50 złśniadanie
NAUCZYCIEL
21 dni x 5,50 zł =115,50 zł – obiad  

Płatność za miesiąc MARZEC 2025 dokonujemy  do dnia  15.03.2025 r.

Prosimy o oddzielne płatności( przelewy) za obiady i śniadania !!!!

Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD 10.03.2025 DO 14.03.2025

JADŁOSPIS  OD 10.03.2025 DO 14.03.2025
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025
Zupa   krem z marchewki  Alergeny –7,,9,250 g
Racuchy posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,200 g
Koktajl truskawkowyAlergeny –7,,80g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 11.03.2025
Zupa fasolowaAlergeny 9,250 g
Gulasz z szynkiAlergeny – 1100 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka  ogórek kiszony 90g
Kompot jabłkowy 150 ml
ŚRODA 12.03.2025
Zupa  kalafiorowa z koperkiemAlergeny –,7,9,250g
Pieczeń z indykaAlergeny –1,120g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z sałaty lodowej , z ogórkiem pomidorem w sosie miodowo- musztardowym 80g
Kompot wiśniowy 150 ml
CZWARTEK 13.03.2025
Zupa   ogórkowa z natką pietruszkiAlergeny – ,7,9,250g
Makaron tagiatella w sosie śmietanowym  z wędzonym boczkiemAlergeny – 1,3,7,200g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 14.03.2025
Zupa barszcz czerwonyAlergeny – ,7,9,250g
Kotlety rybne z pstrągaAlergeny – 1,3,4,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  z kiszonej kapustyAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej

Lepimy bałwanki

Klasa IIA na zajęciach pozalekcyjnych najpierw tworzyła projekty, potem modelowała postaci bałwanków przy użyciu długopisów 3D. Bez śniegu też można się kreatywnie bawić.

                                                                                                                                             Opiekun zajęć:

                                                                                                                                             Celina Skibicka

Czytaj więcej

JADŁOSPIS  OD  03.03.2025 r. DO 07.03.2025 r.

JADŁOSPIS  OD  03.03.2025 r. DO 07.03.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025
Zupa pomidorowa z ryżem  Alergeny –,7,9,250 g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 04.03.2025
Zupa z dyni i batatówAlergeny –,7,9,250 g
Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowymAlergeny – 1,3,7,150 g
Kasza jęczmienna 150g
Surówka  buraczki 100g
Kompot jabłkowy 100 ml
ŚRODA 05.03.2025
Zupa  jarzynowa z natką pietruszkiAlergeny – ,7,9,250g
Ryż z jabłkami i cynamonemAlergeny – 7,250g
Woda niegazowana 100ml
CZWARTEK 06.03.2025
Zupa rosół z makaronemAlergeny -7,9,250g
Bioderka z kurczaka  Alergeny-1,7100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka fasolka szparagowa z jabłkiem i cebulkąAlergeny-7100g
Kompot truskawkowy 100g
PIĄTEK 07.03.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny – 1,3,7,9250g
Paluszki rybne Alergeny-1,3,4,90g
Ziemniaki z koperkiem   150g
Surówka ze świeżej kapusty z marchewką, kukurydzą i koperkiem 100g
Woda  niegazowana 100ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej
Skip to content