Kwesta wolontariuszy na rzecz Hospicjum
1 i 2 listopada 2025 roku uczniowie Szkolnego Koła Wolontariatu przy SP3 brali udział w kweście na rzecz Hospicjum w Pogorzelicach na cmentarzu w Lęborku
1 i 2 listopada 2025 roku uczniowie Szkolnego Koła Wolontariatu przy SP3 brali udział w kweście na rzecz Hospicjum w Pogorzelicach na cmentarzu w Lęborku
Projekt „Ile pomidora w pomidorze, ile ogórka w ogórku?”
Projekt polegał na sprawdzeniu ile wody zawierają badane warzywa – pomidor i ogórek.
Badania przeprowadzili uczniowie klasy 7m.
W dniu 30.10.2025r. uczniowie ze szkolnego koła zainteresowań ,,Przygoda z historią” zapalili znicze z biało- czerwonymi wstążkami przy Obelisku Niepodległości na Skwerze Orła Białego, tym samym przystąpili do Akcji IPN ,,Zapal znicz pamięci”.
| JADŁOSPIS OD 03.11.2024r. DO 07.11.2024r. | ||
| PONIEDZIAŁEK 03.11.2024 | ||
| Zupa Szefa Kuchni z soczewicą i pomidorami | Alergeny –7,9, | 250 g |
| Makaron z twarogiem i musem truskawkowym | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
| Woda niegazowana | 100 ml | |
| WTOREK 04.11.2024 | ||
| Zupa ogórkowa | Alergeny –7,9, | 250 g |
| Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym | Alergeny – 1,3,7, | 100 g |
| Kasza jęczmienna | Alergeny – 1 | 100 g |
| Mini marchewki | 90 g | |
| Woda n/g | 100 ml | |
| ŚRODA 05.11.2024 | ||
| Zupa gulaszowa | Alergeny – 9, | 250g |
| Buritto meksykańskie | Alergeny – 1, | 250g |
| Kompot | 100ml | |
| CZWARTEK 06.11.2024 | ||
| Zupa kalafiorowa | Alergeny -7,9, | 250 g |
| Pieczeń z indyka | Alergeny-1,3,7 | 100 g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150 g | |
| Fasolka szparagowa z jabłkiem | Alergeny-3 | 90 g |
| Woda | 150 g | |
| PIĄTEK 07.11.2024 | ||
| Zupa pomidorowa z ryżem | Alergeny -3,7,9, | 250g |
| Kotlety rybne z pstrąga | Alergeny-1,3,4,7 | 90g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Kiszona kapusta | 90g | |
| Woda n/g | 100 ml | |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
W dniu 24.10.2025r. odbyła się wycieczka do Gdańska klasy VIII b i VII m, pod opieką Pani Marioli Łagody- Ellwart, Anny Piekarczyk, Justyny Klinkosz- Pujsza, Kamili Wrońskiej. W czasie wycieczki zwiedzaliśmy wystawę interaktywną w Muzeum Morskim. Doświadczyliśmy emocji za sterem okrętu, w batyskafie, wyznaczaliśmy kierunki żeglugi, mierzyliśmy skafander nurkowy, ewakuowaliśmy się rękawem ratunkowym, kierowaliśmy kursem okrętów w basenie, dokonywaliśmy przeładunków towarów.
Kolejnym etapem naszej wycieczki było zwiedzanie zabytkowego,, Żurawia”. Oczyma wyobraźni przenieśliśmy się do XV wieku Gdańsku. Gdzie na własne oczy zobaczyliśmy jak wyglądało życie portowe.
A potem spacerowaliśmy po Starówce, przywitaliśmy Neptuna, podziwialiśmy Dwór Artusa, zabytkowe kamieniczki na Długim Targu, Złotą Bramę, Kościół św. Katarzyny czy Ratusz Głównego Miasta.
Wycieczkowa pogoda, dużo wrażeń, nie chciało się wracać do domu.
| ŚNIADANIE – JADŁOSPIS OD 03.11.2025r. do 07.11.2025r. | |
| PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny – 1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny – 7, |
| Zupa mleczna z ryżem | Alergeny – 1,7 |
| Napój: herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| WTOREK 04.11.2025 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Jajecznica | Alergeny – 3,7 |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| ŚRODA 05.11.2025 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Naleśniki z dżemem | Alergeny – 1,3,7, |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| CZWARTEK 06.11.2025 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Parówki | |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
| PIĄTEK 07.11.2025 | |
| Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
| Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
| Kasza manna z sokiem | Alergeny – 7 |
| Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
| Woda n/g | |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
31 października uczniowie klasy 2a wybrali się pod pomnik św. Jana Pawła II. Celem wyjścia było uczczenie pamięci Papieża Polaka oraz refleksja nad zbliżającym się Dniem Wszystkich Świętych. Dzieci złożyły kwiaty i zapaliły znicze, oddając hołd wielkiemu rodakowi.
Po chwili zadumy uczniowie wspólnie spędzili czas w McDonald’s, gdzie zakończyli wyjście wspólnym posiłkiem i rozmową w miłej atmosferze.
Jesień to czas pełen kolorów i zabawy. Liście spadające z drzew zamieniają się w bajkowy dywan, po którym można biegać i szeleścić nogami. Dzieci zbierają kasztany, żołędzie i liście, z których tworzą ludziki i zwierzątka. To pora spacerów z rodzicami, obserwowanie zmian w przyrodzie i cieszenia się każdym promykiem jasnego słońca.
Zachęcamy do obejrzenia prac plastycznych klasy IIIA i IIIB.
Code Week, czyli Europejski Tydzień Kodowania to międzynarodowa Inicjatywa, której celem jest pokazanie, że programowanie może być ciekawe i dostępne dla każdego – także dla dzieci. W związku z obchodami Code Week w naszej szkole zorganizowano wiele aktywności, w tym Konkurs Logicznego Myślenia.
Przejdź do galerii.