Odwiedziny nietypowego gościa…

Dnia 31 marca gościliśmy w świetlicy nietypowego gościa- psa Guzika wraz z Panią Julią, która przeprowadziła dla dzieci ciekawe zajęcia. Pani Julia jest specjalistką w zakresie dogoterapii. Bardzo dziękujemy za odwiedzenie naszej szkoły.

Emilia Polska 

Czytaj więcej

Dzień Tęczy

Dnia 3 kwietnia obchodziliśmy w świetlicy Dzień Tęczy. Dzieci miały okazję stworzyć swoje własne, kolorowe tęcze a nawet je zjeść 😉 

Emilia Polska

Czytaj więcej

Dzień bez plecaka 2025

1 kwietnia odbył się w naszej szkole dzień bez plecaka. Tego dnia kreatywność naszych uczniów nie znała granic. Fotorelacja poniżej⬇️⬇️.

Organizatorem akcji był Samorząd Uczniowski

fot.  Maja Syldatk & Jan Bizewski & Wiktoria Młyńczyk – koło fotograficzne PHOTOSquad.

Czytaj więcej

Wiosna zawitała do naszej szkoły!

Klasy 1a i 1b powitały wiosnę w wyjątkowy sposób – uczniowie zasadzili w salach rzeżuchę i szczypiorek. Dzięki temu w klasach zrobiło się zielono, pachnąco i bardzo klimatycznie! Teraz wszyscy mogą obserwować, jak rośliny rosną, a przy okazji uczyć się o przyrodzie i zdrowym odżywianiu.

To piękny sposób na rozpoczęcie nowej pory roku!

A.Okuszko-Pokojska

A.Lisznianska 

Czytaj więcej

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu


Kwiecień to miesiąc poświęcony zwiększaniu świadomości autyzmu. 2 kwietnia przypada Światowy Dzień Świadomości Autyzmu. 3 kwietnia większość uczniów i nauczycieli założyła ubrania w kolorze niebieskim. Kolor niebieski ma dać osobom z autyzmem i ich rodzinom nadzieję na lepsze życie. Oznacza także jedność i solidarność z nimi i otwarcie się na ich problemy. W niektórych klasach przeprowadzono także lekcje poświęcone tej tematyce. 

Opiekunowie SKW i Małego Samorządu Uczniowskiego 

Czytaj więcej

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 07.04.2025 r. do 11.04.2025r.

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 07.04.2025 r. do 11.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Płatki z mlekiemAlergeny –7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Placki na jogurcie greckim   Alergeny –,3,7,
Napój : herbata mleko  lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
WTOREK 08.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Płatki z mlekiemAlergeny –7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Jajecznica na masełkuAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
ŚRODA 09.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Kasza manna gotowana ma mleku z sokiem malinowymAlergeny –,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
CZWARTEK 10.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Parówki drobiowe Alergeny –,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
PIĄTEK 11.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Gofry posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

                                                                           OPRACOWALI:

KUCHARZ:                                                                                                                      INTENDENT:

Łukasz Makurat                                                                                                             Marta Sobisz

Czytaj więcej

OBIADY- JADŁOSPIS  OD  07.04.2025r. DO 11.04.2025r.

JADŁOSPIS  OD  07.04.2025r. DO 11.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025
Zupa    pomidorowa z ryżem  Alergeny –7,9,250 g
Pizza serowaAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 08.04.2025
Zupa  krem z dyni i batatówAlergeny –,7,9,250 g
Spaghetti z makaronem posypane żółtym seremAlergeny – 1,3,7,300 g
Woda n/g 100 ml
ŚRODA 09.04.2025
Zupa    szpinakowa z jajkiemAlergeny – 3,7,9,250g
Kotlet mielony  wieprzowyAlergeny – 1,3,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z fasolki szparagowej z jabłkiem i cebulkąAlergeny – 3,,7,80g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 10.04.2025
Zupa koperkowa z klopsikamiAlergeny -7,9,250g
Kurczak w sosie słodko- kwaśnymAlergeny-1,3,100g
Ryż na sypko 100g
Surówka  mini marchewka gotowana na parze 90g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  11.04.2025  
Zupa   rosół z makaronemAlergeny-1,3,9250g
Kostka rybnaAlergeny-1,3,4,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka z kiszonej kapusty 100g
Woda n/g 100 ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

                                                                           OPRACOWALI:

KUCHARZ:                                                                                                                      INTENDENT:

Łukasz Makurat                                                                                                             Marta Sobisz

Czytaj więcej

Spotkanie z pisarzem

Spotkanie z pisarzem w ramach Wielkiego Maratonu Czytelniczego

Pierwszego kwietnia w bibliotece Europejskiego Centrum Solidarności odbyło się spotkanie z Pawłem Beręsewiczem, autorem jednej z lektur Wielkiego Maratonu Czytelniczego dla uczniów klas 7-8 „W lustrze książki”: „Mąciciel”. Autor w sposób niezwykle ciekawy opowiedział młodzieży o pracy nad tą pozycją, inspiracjach twórczych czy poprawkach nad już powstałymi książkami. Dyskutował z uczestnikami o problemach współczesnego świata i ich doświadczeniach czytelniczych. Odpowiadał również na pytania młodych czytelników, które często były niezwykle zaskakujące. Na koniec wpisywał dedykacje do książek.

W spotkaniu uczestniczyły uczennice klasy 7s: Hanna Jędrzejewska, Izabela Krop, Lilianna Olszewska, Agata Wenek.

Koordynator szkolny maratonu, Jolanta Gołębiowska

Czytaj więcej

INFORMACJA DOTYCZĄCA PŁATNOŚCI ZA OBIADY  ZA MIESIĄC KWIECIEŃ  2025 !!!

WPŁATY ZA OBIADY DOKONUJE SIĘ Z GÓRY, BEZPOŚREDNIO NA KONTO SZKOŁY W TERMINIE DO 15 – GO DNIA POPRZEDZAJĄCEGO DANY MIESIĄC, W KTÓRYM DZIECKO BĘDZIE KORZYSTAŁO Z POSIŁKÓW.

ZALEGŁOŚCI W PŁATNOŚCIACH ZA DANY MIESIĄC ŻYWIENIOWY MOGĄ SPOWODOWAĆ WSTRZYMANIE WYDAWANIA OBIADÓW OD NASTĘPNEGO MIESIĄCA.

NUMER KONTA DO WPŁATBANK PEKAO SA: 38 1240 3800 1111 0010 8729 1619  

  •  Tytuł przelewu : Obiad za m-c …………………, imię , nazwisko i klasa ucznia.
  • Tytuł przelewu: Śniadanie za m-c……………. imię, nazwisko i klasa ucznia
KWIECIEŃ 2025r obiady i śniadania:
UCZEŃ
16 dni x 4,00zł = 64,00 zł- obiad
16 dni x 1,50 zł=24,00  zł – śniadanie
NAUCZYCIEL
16 dni x 5,50 zł =88,00 zł. obiad  

Płatność za miesiąc KWIECIEŃ  2025 dokonujemy  do dnia  15.04.2025 r.

Prosimy o oddzielne płatności( przelewy) za obiady i śniadania !!!!

Czytaj więcej

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 31.03.2025 r. do 04.04.2025r.

ŚNIADANIE – JADŁOSPIS  OD 31.03.2025 r. do 04.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Płatki z mlekiemAlergeny –7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Jajecznica na masełkuAlergeny –,3,7,
Napój : herbata mleko  lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
WTOREK 01.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Płatki z mlekiemAlergeny –7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Placki na jogurcie greckimAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
ŚRODA 02.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Parówki drobioweAlergeny –,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
CZWARTEK 03.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
Gofry posypane cukrem pudremAlergeny –1,3,7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 
PIĄTEK 04.04.2025
Pieczywo pszenne z masłem,Alergeny –1,3,7,
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlinaAlergeny –7,
TostyAlergeny –1,3,7,
Sandwich z żółtym seremAlergeny –1,3,7,
Kasza manna gotowana na mleku polana sokiem malinowymAlergeny –1,3,7,
Napój : herbata lub kakao do wyboruAlergeny –7,
Woda n/g 

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki

Czytaj więcej
Skip to content