| JADŁOSPIS OD 15.12.2025r. do 19.12.2025r. | ||
| PONIEDZIAŁEK 15.12.2025 | ||
| Zupa krem z zielonych warzyw | Alergeny – 7,9, | 250 g |
| Gulasz z szynki w sosie własnym | Alergeny – 1,3,7, | 120 g |
| Kasza jęczmienna | Alergeny – 1 | 150g |
| Surówka ogórek kiszony | 60g | |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| WTOREK 16.12.2025 | ||
| Zupa buraczkowa | Alergeny -7,9, | 250 g |
| Bioderka z kurczaka | Alergeny – 1, | 100g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Fasolka szparagowa z jabłkiem | Alergeny-3 | 90 g |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| ŚRODA 17.12.2025 | ||
| Kapuśniak | Alergeny – 7,9 | 250 g |
| Buritto meksykańskie | Alergeny – 1, | 250g |
| Woda n/g | 100ml | |
| CZWARTEK 18.11.2025 | ||
| Zupa owocowa z makaronem | Alergeny –1,3,7 | 250 g |
| Jajka sadzone | Alergeny – 3,7 | 90g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150 g | |
| Sałatka szwedzka | 80 g | |
| Woda n/g | 100ml | |
| PIĄTEK 19.12.2025 | ||
| WIGILIA | ||
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler
i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
