JADŁOSPIS OD 15.12.2025r. do 19.12.2025r.
PONIEDZIAŁEK 15.12.2025
Zupa krem z zielonych warzywAlergeny – 7,9,250 g
Gulasz z szynki w sosie własnymAlergeny – 1,3,7,120 g
Kasza jęczmiennaAlergeny – 1150g
Surówka ogórek kiszony60g
Woda niegazowana 100 g
WTOREK 16.12.2025
Zupa  buraczkowaAlergeny -7,9,250 g
Bioderka z kurczakaAlergeny – 1,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Fasolka szparagowa z jabłkiemAlergeny-390 g
Woda niegazowana 100 g
ŚRODA 17.12.2025
KapuśniakAlergeny – 7,9250 g
Buritto meksykańskieAlergeny – 1,250g
Woda n/g100ml
                                                                       CZWARTEK 18.11.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny –1,3,7250 g
Jajka sadzone  Alergeny – 3,790g
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Sałatka szwedzka80 g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 19.12.2025
WIGILIA

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler
i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki