JADŁOSPIS OD 24.11.2025 DO 28.11.2025
PONIEDZIAŁEK 24.11.2025
Zupa pieczarkowa z makaronemAlergeny –1,3,7,9,250 g
Kotlet schabowyAlergeny – 1,3,7,120 g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka  marchewka z groszkiemAlergeny – 3,7100g
Kompot 150 ml
WTOREK 25.11.2025
Zupa meksykańska  Alergeny – 7,9,250g
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowymAlergeny –1,3,7,250 g
Woda niegazowana 100 g
ŚRODA 26.11.2025
Zupa koperkowa z klopsikamiAlergeny – 7,9,250g
Kopytka okraszane cebulkąAlergeny –1,3,              250g
Woda n/g 100ml
CZWARTEK 27.11.2025
Zupa krem paprykowyAlergeny – 9,250g
Bioderka z kurczakaAlergeny – 1,3,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka brokuł i kalafior gotowany na parze polany sosem jogurtowo- czosnkowymAlergeny – 7,100g
Woda n/g 100ml
PIĄTEK 28.11.2025
Zupa pomidorowa z ryżemAlergeny – 7,9,250g
Kostka rybna  Alergeny – 1,3,4,7,90g
Ziemniaki z koperkiem 180g
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą marchewką    100g
Jogurt z musem truskawkowym 100ml
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki