JADŁOSPIS OD 06.10.2025 DO 10.10.2025
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025
Zupa kalafiorowaAlergeny – 7,9250 g
Naleśniki z twarogiemAlergeny – 1,3,7250 g
Woda 150 ml
WTOREK 07.10.2025
Zupa krem paprykowyAlergeny – 9250 g
Gulasz z szynkiAlergeny – 1,100 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Buraczki czerwone 80 g
Woda 150 ml
ŚRODA 08.10.2025
Barszcz białyAlergeny – 1,7,9250 g
Tagiatelle ze szpinakiem i kurczakiemAlergeny – 1,3,7250 g
Woda 150 ml
CZWARTEK 09.10.2025
Zupa ogórkowaAlergeny – 7,9250 g
Pieczeń rzymska z sosemAlergeny – 1,3,7100 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Sałata pekińska z kukurydząAlergeny – 3,780 g
Woda 150 ml
PIĄTEK 10.10.2025
Zupa owocowa z makaronemAlergeny – 1,3,7250 g
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-koperkowymAlergeny – 1,3,7100 g
Kasza kuskusAlergeny – 1100 g
Ogórek kiszony 90 g
Woda n/g 150 ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe ) 6. Soja
i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych  9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki