JADŁOSPIS OD 22.09.2025 DO 26.09.2025
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025
Zupa z pulpecikamiAlergeny – 1,7,9250 g
Tortilla warzywna z żółtym seremAlergeny – 1,3,7200 g
Woda 150g
WTOREK 23.09.2025
Zupa krem z dyni i batatówAlergeny – 7,250 g
Kotlet pożarskiAlergeny – 1,3,7,150 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Marchew z ananasemAlergeny – 7,80g
Woda 150 ml
ŚRODA 24.09.2025
Zupa szpinakowa z jajkiemAlergeny 7,9,150g
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowymAlergeny 1,100g
Kasza pęczak 150g
Sałata masłowa ze śmietanąAlergeny 3,7,100g
Woda 150g
CZWARTEK 25.09.2025
Zupa jarzynowaAlergeny – 1,3,9,250 g
Schab zapiekany z majonezowym sosem i żółtym seremAlergeny – 1,3,7150 g
Ziemniaki z koperkiem 100 g
Sałata lodowa z sosem winegret 80 g
Woda 150 ml
PIĄTEK 26.09.2025
Zupa buraczkowaAlergeny – 3,7,9,250 g
Kotlety rybneAlergeny – 1250 g
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Sałatka szwedzka 80 g
Woda n/g 100 ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki