ŚNIADANIE – JADŁOSPIS OD 15.09.2025r. do 19.09.2025r. | |
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny – 1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny – 7, |
Jajecznica na masełku | Alergeny – 1,3,7, |
Napój: herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
WTOREK 16.09.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Kasza manna z sokiem malinowym | Alergeny –7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
ŚRODA 17.09.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Parówki drobiowe | |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
CZWARTEK 18.09.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Placki na jogurcie greckim | Alergeny – 1,3,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g | |
PIĄTEK 19.09.2025 | |
Pieczywo pszenne z masłem, | Alergeny –1,3,7, |
Dodatki do pieczywa: dżem truskawkowy lub brzoskwiniowy, sałata, pomidor, ogórek, ser żółty , wędlina | Alergeny –7, |
Bruschetta włoska z pesto | Alergeny –1,7, |
Napój : herbata lub kakao do wyboru | Alergeny –7, |
Woda n/g |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej.
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki