JADŁOSPIS  OD 05.06.2025 DO 6.06.2025
CZWARTEK 22.05.2025
Zupa  botwinkaAlergeny – ,7,9,250g
Pieczeń z indyka w sosie własnymAlergeny – 1,3,7,100g
Kasza kuskus 100 g
Surówka z kapusty młodej z kukurydzą i  koperkiem 80g
Kompot  wiśniowy 150ml
PIĄTEK 23.05.2025
Zupa  jarzynowa z natką pietruszkiAlergeny – ,1,3,9,250g
 Pulpety rybne w sosie pomidorowymAlergeny – 1,3,4,7,100g
Ziemniaki z koperkiem 150g
Surówka   z fasolki szparagowej z jabłkiem i cebulkąAlergeny – 3,780 g
Woda n/g 100ml

Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki