JADŁOSPIS OD 05.06.2025 DO 6.06.2025 | ||
CZWARTEK 22.05.2025 | ||
Zupa botwinka | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pieczeń z indyka w sosie własnym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Kasza kuskus | 100 g | |
Surówka z kapusty młodej z kukurydzą i koperkiem | 80g | |
Kompot wiśniowy | 150ml | |
PIĄTEK 23.05.2025 | ||
Zupa jarzynowa z natką pietruszki | Alergeny – ,1,3,9, | 250g |
Pulpety rybne w sosie pomidorowym | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Surówka z fasolki szparagowej z jabłkiem i cebulką | Alergeny – 3,7 | 80 g |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki