| JADŁOSPIS OD 26.05.2025 DO 30.05.2025 | ||
| PONIEDZIAŁEK 26.05.2025 | ||
| Zupa wiosenna z koperkiem | Alergeny –7,,9, | 250 g |
| Racuchy posypane cukrem pudrem | Alergeny –1,3,7, | 200 g |
| Koktajl truskawkowy | Alergeny –7,, | 100g |
| Woda niegazowana | 100 g | |
| WTOREK 27.05.2025 | ||
| Zupa krem z dyni i batatów | Alergeny 9, | 250 g |
| Pieczeń z szynki w sosie własnym | Alergeny – 1 | 100 g |
| Kasza gryczana | 100g | |
| Surówka buraczki czerwone | 90g | |
| Kompot wiśniowy | 150 ml | |
| ŚRODA 28.05.2025 | ||
| Zupa krupnik z natką pietruszki | Alergeny –,9, | 250g |
| Bioderka z kurczaka | Alergeny –1, | 150g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Surówka sałata ze śmietana | Alergeny –,7, | 50g |
| Woda n/g | 100 ml | |
| CZWARTEK 29.05.2025 | ||
| Zupa barszcz biały | Alergeny – ,7,9, | 250g |
| Makaron tagiatelle z wędzonym boczkiem w sosie śmietanowo- czosnkowym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
| Kompot truskawkowy | 150 ml | |
| PIĄTEK 30.05.2025 | ||
| Zupa pieczarkowa | Alergeny – ,1,3,9, | 250g |
| Kotlet rybny z pstrąga łososiowego | Alergeny – 1,3,4,7, | 100g |
| Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
| Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i kukurydzą | Alergeny – 3,7 | 80 g |
| Woda n/g | 100ml | |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki
