JADŁOSPIS  OD  23.04.2025r. DO 25.04.2025r.
ŚRODA 23.04.2025
Zupa  wiosenna z natką pietruszkiAlergeny – 3,7,9,250g
Makaron z   musem truskawkowym i twarogiem 250g
Woda n/g 100 ml
CZWARTEK 24.04.2025
Zupa ogórkowa z natką pietruszkiAlergeny -7,9,250g
Potrawka z kurczakaAlergeny-1,3,7100g
Ryż na sypko 150g
Surówka  mini marchewkaAlergeny-3,790g
Woda n/g 150g
PIĄTEK  25.04.2025  
Zupa  krem  z białych warzywAlergeny-7,9250g
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie  śmietanowo- szpinakowymAlergeny-1,3,7100g
Woda n/g 100 ml

Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki