JADŁOSPIS OD 23.04.2025r. DO 25.04.2025r. | ||
ŚRODA 23.04.2025 | ||
Zupa wiosenna z natką pietruszki | Alergeny – 3,7,9, | 250g |
Makaron z musem truskawkowym i twarogiem | 250g | |
Woda n/g | 100 ml | |
CZWARTEK 24.04.2025 | ||
Zupa ogórkowa z natką pietruszki | Alergeny -7,9, | 250g |
Potrawka z kurczaka | Alergeny-1,3,7 | 100g |
Ryż na sypko | 150g | |
Surówka mini marchewka | Alergeny-3,7 | 90g |
Woda n/g | 150g | |
PIĄTEK 25.04.2025 | ||
Zupa krem z białych warzyw | Alergeny-7,9 | 250g |
Makaron tagiatella z kurczakiem w sosie śmietanowo- szpinakowym | Alergeny-1,3,7 | 100g |
Woda n/g | 100 ml |
Alergeny do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki