JADŁOSPIS OD 28.10.2024 DO 31.10.2024 | ||
PONIEDZIAŁEK 28.10.2024 | ||
Zupa jarzynowa | Alergeny –7,,9, | 250 g |
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym | Alergeny –1,3,7, | 250 g |
Woda niegazowana | 100 g | |
WTOREK 29.10.2024 | ||
Zupa ogórkowa z natką pietruszki | Alergeny –1,3,7,9, | 250 g |
Gołąbki w sosie pomidorowym | Alergeny – 1,3,7, | 120 g |
Ziemniaki z koperkiem | 150g | |
Kompot śliwkowy | 150 ml | |
ŚRODA 30.10.2024 | ||
Zupa buraczkowa | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Kotlet mielony wieprzowy | Alergeny –7, | 200g |
Ziemniaki z koperkiem | ||
Surówka kapusta zasmażana | ||
Woda n/g | 100ml | |
CZWARTEK 31.10.2024 | ||
Zupa krem z dyni | Alergeny – ,7,9, | 250g |
Pieczeń z indyka w sosie pieczeniowym | Alergeny – 1,3,7, | 100g |
Kasza jęczmienna pęczak | 150g | |
Surówka z sałaty lodowej z ogórkiem pomidorem i kukurydzą | 100g | |
Woda n/g | 100ml |
Jadłospis do wglądu w miejscu ogólnodostępnym w stołówce szkolnej .
NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH: 1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne ( arachidowe ) 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy z drzew orzechowych 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki 13. Łubin 14. Mięczaki